Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Dorohedoro


Information
Type: Manga
Volumes: 23
Chapters: 190
Status: Finished
Published: Nov 30, 2000 to Sep 12, 2018
Genres: Action, Comedy, Fantasy, Horror, Seinen
Authors: Hayashida, Q (Story & Art)
Serialization: Ikki

Este probabil o prostie, dar ma simt intotdeauna vinovat ca nu imi place "Dorohedoro" a lui Q Hayashida. Mi-e greu sa precizez exact care este bariera, deoarece exista atat de multe lucruri de admirat in legătura cu cu acest manga.

Cea mai notabila este sensibilitatea lui Hayashida, pe care o are in abundenta. In timp ce povestile despre magie sant, de obicei, pline de scanteie, ea este imbracata intr-un convingator 'grime' de aglomeratie. Setarea ei principala este o lume numita "The Hole", iar numele nu este ironic. Este un loc murdar, adesea infricosator, in care oamenii obisnuiti traiesc si incearca sa se protejeze de vrajitorii care folosesc magia, care doresc sa experimenteze pe cei care nu sant inzestrati. Dar este si un loc ciudat de casa. Desigur, violenta este de rutina si traiesti la capriciul unor fiinte puternice fara constiinta, dar poti gasi galuste bune.

Hayashida aplica aceeasi abordare infioratoare, dar nu si pentru personaje. Eroul nostru, Caiman, este un amneziu cu capul unei soparle. Ii este ingrozitor sa se uite, dar este dragut atunci cand nu-si bate mainile pe capul vrajitorilor pentru a vedea daca este cel care l-a lasat fara amintire si cu un 'noggin' reptilian. Este foarte solicitant pentru Nikaido, fata care face galustele si il ajuta cu diferitele sale proiecte (capul care bate). Au un raport atragator si sant foarte protector unul fata de celalalt.


Chiar si raufacatorii au virtutile lor, mai ales pentru ca nu sant in totalitate concentrati asupra raului. Vrajitorul mafiot En pare sa aiba o duzina de agende diferite simultan, oricare dintre acestea putand fi deoparte pentru un animal de companie adorabil (dar infiorator). Aplicatorii sai, Shin și Noi, sant un fel de versiune tulbure, oglinda a lui Caiman si Nikaido, dar cu un nivel suplimentar de certitudine neclintita. Sant extrem de amorati, nici macar nu se deranjeaza sa justifice propriile actiuni.

Deci, cu o distributie interesanta si o atmosfera distincta, care este problema? Cred ca este in povestirea care se poate simti pe deplin realizata. Mi-e greu sa investesc in misiunea lui Caiman pentru a afla ce s-a intamplat cu el. In afara de un sentiment general (si justificat) de a fi prost utilizat, nu exista prea mult mod de urgenta specifica cautarii lui Caiman pentru raspunsuri si razbunare. Este cu siguranta placut, dar scopurile lui par ciudat de mici. Ei ar putea reprezenta nedreptatile generale vizitate in "The Hole" la mana vrajitorilor, dar Hayashida nu merge cu adevarat acolo. Pastrarea lucrurilor relativ usoara este o alegere interesanta, care functioneaza in mai multe moduri, dar vreau sa ridice mizele generale.
The Hole - este un district intunecat, decret si dezordonat, in care prada puternica a celor slabi si a mortii este o intamplare obisnuita - nu se potriveste decat cu numele dat. Un taram separat de lege si etica, este un teren de testare pentru utilizatorii magici care il domina. Fiind o rasa care ocupa cele mai inalte trepte ale societatii lor, utilizatorii magici considera "denizens of Hole" ca nu mai mult decat insecte.


Pe un alt front de poveste, punerea in scena a anumitor secvente poate fi destul de confuza, mai ales atunci cand se intampla multe deodata. Imi place aspectul cartii in ansamblu - mediile, designul personajelor, unele dintre modurile ingenioase pe care Hayashida le joaca in ritm, dar imi doream sa existe un nivel mai clar de "claritate".

Deoarece puteti face acest lucru gratuit, cel putin cu capitole care nu s-au vazut inca tiparite, cu siguranta as incuraja oamenii sa citeasca Dorohedoro. Si cu siguranta nu as recomanda o multime de lucruri pe care le puteti citi gratuit, deoarece timpul are valoare. Dar aceasta serie are o multime de puncte forte, iar Hayashida pare a fi un creator remarcabil in mai multe moduri semnificative. Dorohedoro nu este la fel de strans pe cat as spera si se pare ca ar putea fi fara sa-si piarda niciun fel de atragator.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri