Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Saburo Kono - A Memorable Photo

Information
Type: One-shot
Volumes: 1
Chapters: 1
Status: Finished
Published: Aug 11, 2020
Genres: Horror, Shounen, Supernatural
Authors: Demizu, Posuka (Art), Shirai, Kaiu (Story)
Serialization: Shounen Jump (Weekly)

A aparut o manga foarte buna de la creatorii filmului "The Promised Neverland" si cred ca este unul dintre cele mai bune exemple despre modul in care moartea este un subiect atat de complicat despre care sa vorbim.

Asa ca bagam niste spoilere mari pentru intrarea in poveste.

"Saburo Kono - A Memorable Photo" spune o poveste despre un barbat pe nume Saburo Kono care merge in jurul sau capturand fotografii ale spiritelor. Cea mai noua oportunitate de fotografie a lui Saburo implica o femeie moarta pe nume Yoko Kakizaki, care pare sa fi murit prin sinucidere. Cu toate acestea, se pare ca spiritul lui Yoko nu este linistit, deoarece isi bantuie apartamentul acum vacant. Saburo decide sa vorbeasca cu vecinul de langa Yoko, un baiat pe nume Sota Koganei, despre moartea ei. Sota explica ce s-ar fi putut intampla cu Yoko in timp ce arata indoieli cu privire la prezenta lui Saburo. Sota vorbeste despre relatia sa cu Yoko cum arata mai degraba ca cunostinte reciproce decat orice. Saburo simte ca Sota ascunde ceva in timp ce evidentiaza neconcordante cu privire la modul in care Sota o cunoste pe Yoko.


Devaluind ca Sota se invinovateste de moartea lui Yoko. Sota a vrut sa-si puna capat vietii si Yoko stia cat de mult sufera. S-au intalnit prima data intr-o dupa-amiaza, cand Yoko constata ca Sota a fost abuzat fizic la scoala. El spune ca nu-i poate spune mamei sale despre durerea sa din cauza programului ei agitat de lucru. Cu toate acestea, intr-o zi ploioasă, Sota decide sa se sinucida acasa sarind de pe balcon. Yoko vede acest lucru si incearca sa sara de pe balconul ei la cel al lui Sota, dar ajunge sa alunece si sa moara. Sota nu stia cum sa-i proceseze moartea, asa ca a ales sa treaca peste scoala si sa joace jocuri video toata ziua.

Spiritul lui Yoko apare si, desi parea infricosator, a fost usurat ca Sota era in viata si i-a spus sa traiasca, deoarece nimic bun nu vine din moarte. Povestea se incheie cu o nota fericita, in timp ce il vedem pe Yoko mergand pasnic si Saburo continuandu-si calatoria pentru a face fotografii mortilor.


Ceea ce face aceasta poveste atat de puternica este sentimentul pe care multi oameni il experimenteaza atunci cand pierd pe cineva important pentru ei si modul in care durerea poate simti o anumita responsabilitate pentru pierdere. Durerea este grea si dezordonata. Toata lumea se asteapta sa mergi mai repede cand durerea nu te lasa sa faci asta. Aproape intotdeauna va dicta ritmul. Si chiar si atunci cand cineva i se spune ca are sprijin, tot ii este greu sa se intinda pentru ca mintea le spune totusi ca nu merita necazul. Gestionarea emotionala a lui Sota a modului in care a murit Yoko evidentiaza toate acestea.

Un ultim lucru de remarcat este ca povestea lui Saburo Kono este ca culturii asiatice ii este usor sa vorbeasca despre chestiuni precum moartea in comparație cu occidentul, unde evitam total conversatiile despre aceasta . Cultura orientala, in special in anime si manga, vorbeste despre suflete si despre modul in care traiesc. Oamenii care trebuie sa se intristeze trebuie sa fie auziti. Trebuie sa fim mai dispusi sa asumam acele conversatii, deoarece moartea vine pentru toata lumea la un moment dat.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri