Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Wakusei Closet

Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 37
Status: Finished
Published: Nov 30, 2016 to 2020
Genres: Seinen, Adventure, Fantasy, Horror, Supernatural
Authors: Tsubana (Story & Art)
Serialization: Comic Birz

"Fiecare mare truc magic consta din trei acte. Prima parte se numește "Angajamentul". Magicianul iti arata ceva obisnuit: un pachet de carti. El iti arata acest obiect. Poate ca va cere sa-l inspectezi pentru a vedea daca este intr-adevar real, nealterat, normal. Dar desigur... probabil ca nu este. 
Al doilea act se numeste "Turnul". Magicianul ia ceva obisnuit si il face sa faca ceva extraordinar. Acum cautati secretul... dar nu il vei afla, pentru ca, desigur, nu cautati cu adevarat. Nu prea vrei sa stii. Vrei sa fii pacalit. Dar inca nu ati bate din palme. Pentru ca a face ceva sa dispara nu este suficient; trebuie sa-l aduci inapoi. 
De aceea, fiecare truc magic are un al treilea act, cel mai greu, partea pe care o numim "Prestigiul""Fiecare scriitor este, intr-un fel, un magician. Si exact ca intr-un mare truc magic, prestigiul unui scriitor este cea mai grea, cea mai importanta parte a scrierii sale. Un inceput poate fi neglijent, un mijloc poate fi dezordonat, dar daca finalul este facut corect, atunci va lasa cu siguranta o amprenta.

Dupa luni de asteptare sa termin alte manga-uri, am pus click-ul in cele din urma pe  "Wakusei Closet" sau "Alone in the Planet", care, spre surprinderea si disperarea mea, sa dovedit a fi foarte interesant. Wakusei a devenit destul de usor una dintre seriile mele manga preferate din 2021, decorul, personajele si scrierea generala au facut-o perfecta si nu era absolut nimic care sa nu-mi placa.Personajul principal este o fata capabila sa viziteze o dimensiune suprarealista, plina de monstri, in visele ei. Intr-o zi, ea intalneste o alta fata acolo si primeste o cerere de ajutor...


Intr-un fel, scrierea unei povesti misterioase, fantastice precum "Wakusei Closet" este in sine un truc magic real. Nu stii ce urmeaza, naiba, nici macar nu stii ce se intampla acum, dar iti vine sa stii. Ai fost prins, esti spectatorul care urmareste fix cum Tsubana isi face munca uimitoare, jongland cu un stil de arta si cu un decor curios, nici macar nu poti clipi!

Stii ca ceva a functionat, il poti simti, primul si al doilea act sant incheiate, vine al treilea act si sari de pe locul tau. Dar apoi se intampla ceva, ceva la care nu te astepti: dintr-un anumit motiv, acel al treilea act important nu era rostul, prestigiul este de fapt un al patrulea act suplimentar! In acel moment, Tsubana te aduce in spatele mesei si iti dezvaluie tot ce exista la acel truc uimitor, pasarea nu a disparut si a aparut in alta parte, exista doua pasari si una este moarta.

Arta este intensa si intriga are acea senzatie de spectacol frumos.
Exista un pic de violenta realista, dar nu exista un gore evidenta, protagonistii sant copii, dar nu se intampla nimic grosolan. Doar obisnuitele cosmaruri "sant monstrii din visele mele".

Wakusei Closet te duce intr-o lume de vis speriata de vise rele si, in cele din urma, te arunca intr-o lume a cosmarului si a realitatii dulce-amaruie. Unde nu se simte rau sau bun, ci doar "gol".

La sfarsitul celui de-al patrulea volum, autorul nostru multumeste cititorului si sugereaza cu amabilitate o alta lectura, deoarece aceasta ar aduce o noua lumina povestii tocmai citite. Si acesta este intregul punct al unui citat 'The Prestige'.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri