Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Denjin N

Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 37
Status: Finished
Published: Apr 22, 2019 to Aug 24, 2020
Genres: Drama, Mystery, Sci-Fi, Suspense, Psychological
Serialization: Comic Days
Authors: Kuraishi, Yuu (Story), Inabe, Kazu (Art)

Desfasurarea unui complot in doar patru volume scurte nu este lipsita de concesii, iar "Denjin N" nu face exceptie de la regula.
Abia cincizeci de pagini sant suficiente pentru ca autorul sa-ti prezinte pe Nasu, personaj central al intrigii si etern "invins", dragostea sa nemarginita pentru un idol si capacitatea sa de a controla orice dispozitiv electric dupa conectarea directa a unei casti de realitate virtuala.

Nasu, care traieste cu mama sa alcoolica, lucreaza intr-un magazin unde este pe deplin exploatat. Singura lui placere in viata este admiratia pentru Misaki Kanzaki, un idol apartinand unui grup de cantareti fara succes. In urma unei incident, Nasu devine capabil sa detina orice tip de sistem electric. Poreclit "N", decide sa-si foloseasca noile puteri pentru a-i elimina pe toti cei care ii stau in calea lui Misaki. Confruntat cu diversele crime comise de "N", politia decide sa cheme doi frati mijlocii pentru a-l gasi pe acest criminal in serie.Un concept frumos care te poate face sa te gandesti la puterile pe care le detine eroul lui Goku Midnight, manga lui Buichi Terasawa - aparut in 1987. Odata ce transformarea lui este completa, ii vei simti prezenta doar prin fotografiile de pe camere sau alte obiecte electrice.
In plus, actiunile acestuia din urma scot in evidenta o problema sociala comuna in Japonia, abordata dintr-un unghi mai realist in filmul de animatie "Perfect Blue (1999)" - de Satoshi Kon.
Daca stai si te gandesti nu exista o comparatie. Iar daca "Death Note" a facut ca spectrul mortii sa pluteasca deasupra oricui, este suficient sa scrii un nume intr-un caiet pentru al ucide, ucigasul de data aceasta poate interactiona doar cu obiecte alimentate electric. Fiecare obiect (masina, smartphone, camera de supraveghere, chiar si un prajitor de paine inofensiv) este astfel o potentiala sursa de pericol, lasand in orice moment o atmosfera apasatoare. Cautarea ucigasului de catre cei doi medium promite si ea a fi delicioasa de urmat, chiar daca in primul volum iti ofere doar premisele. Denjin N poate fi rezumat cu usurinta ca "Electro (ticalosul din Spider-Man) care implineste visul unui idol, ucigand sadic pe cei care ii sant impotriva ei". Atunci cand a aparut manga, majoritatea oamenilor comentau ca ar fi "Light Yagami 2.0" atunci cand in realitate: Denjin N nu seamană cu nimic cu Light din Death Note. In timp ce Light da dovada de pricepere si inteligenta atunci cand vine vorba de a-si tinti si ucide adversarii, Denjin N pur si simplu este un obsedat si ii ucide pe cei care gandesc negativ la Kanzaki Misaki, fara a se deranja sa se gandeasca la modul in care uciderile si amenintarile sale irationale i-ar distruge nu numai cariera, dar si viata ei sociala. A spune ca Denjin N este similar cu Light este o comparatie ridicola sau mai bine spus un "antonim", singurul lucru pe care amandoi il au in comun este ca amandoi sant ucigasi in masa, atat.

Daca putem deplora potentialele slabiciuni de scriere fata de personaje, in special de erou, propunerea rezista si poate fi cu adevarat incitanta. Cu toate acestea, avem inca impresia de trecere peste capitole. Atragator da, dar nu neaparat cel mai imersiv din punct de vedere al implicarii in poveste si fata de personajele principale.

Manga este mai mult decat placut pentru retina si stie sa infatiseze frica si frica deosebit de bine, in special datorita unei lucrari superbe asupra expresiilor faciale.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri