Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Chang Ge Xing - Song of the Long March


Information
Type: Manhua
Volumes: 6
Chapters: 70
Status: Publishing
Published: Feb 2011 to ?
Genres: Action, Adventure, Drama, Historical
Serialization: Comic Fans
Authors: Xia, Da (Story & Art)

In sfarsit un manhua din punct de vedere tehnic cu o protagonista puternica. Nu doar un harem sub acoperire, unde puterea principala a eroinei este sa se impiedice de aliati puternici care vor fi in curand o mare parte de tip bishounen. Nu, acest personaj principal se poate descurca singur, atat cu inteligenta ei, cat si in lupta. Ei bine, din pacate, abilitatea de lupta directa este folosita doar la inceput si doar geniul viclean si mintea stragegica primesc toata atentia in schimb, dar ideea este ca eroina este carismatica si capabila, nu o auto-insertie pentru a construi o armata in jur.

Povestea are loc in centrul politic al orasului Chang'an in anul 626 e.n. al dinastiei Tang, invartindu-se in jurul lui Li Changge, fiica lui Li Jiancheng, printul mostenitor al Tang.
Cu toate acestea, viata ei pasnica se intoarce cu susul in jos dupa ce familia ei a fost ucisa cu brutalitate in timpul Incidentului de la Poarta Xuanwu, o lovitura de stat instigata de unchiul ei, care este cunoscut ulterior drept Imparatul Taizong. Traumatizata de pierderea brusca a familiei ei si de tradarea unchiului ei, angoasa lui Li Changge evolueaza intr-o intentie arzatoare de razbunare.
Cu mintea ferm fixata pe razbunare, porneste intr-o calatorie pentru a-l rasturna pe Taizong. Pe drumul ei, ea il intalneste pe neasteptate pe Ashile Sun, care mai tarziu se dezvaluie a fi generalul curajos al Khaganatei Turci de Est si Tegin al Diviziei Vultur. Prin nenumarate evenimente, destinele lor devin din ce in ce mai impletite si impreuna descopera fortele care lucreaza in culise care ar putea pune in pericol siguranta si linistea a tot ceea ce iubesc.
Dezvoltarea unei baze de putere proprie sa dovedit dificila. In 24, Liu Xiu a intampinat o dilema: pentru a intra intr-o alianta militara cu un puternic conducator de razboi regional, trebuia sa se casatoreasca cu nepoata domnului razboinic Guo Shengtong si sa-si incalce juramintele fata de Yin. Intre timp, Yin a descoperit ca si Liu Xuan avea sentimente pentru ea. Cand Yin s-a reunit in sfarsit cu sotul ei in 25, Liu Xiu era deja noul imparat care tocmai capturase capitala; cu Guo, o femeie pe care nu a iubit-o, ca noua sotie. Deoarece imperiul ramanea divizat, numirea lui Guo imparateasa parea alegerea ideala din punct de vedere politic, dar inima lui Liu Xiu nu l-a parasit niciodata pe Yin.
Arta este frumoasa si curata, placuta ochiului. Infatiseaza cu fidelitate decorul istoric si este bine folosit pentru a sublinia atat actiunea, cat si drama.

Povestea in sine este captivanta, cu un amestec de personaje si locuri diferite care nu te plictisesc. Toate actiunile si relatiile sant tesute incet impreuna pentru a crea continuarea povestii care se construieste pe ea insasi. Din pacate, acest format de povestire este in prezent si cea mai mare 'slabiciune'.

Si ei bine, majoritatea capitolelor lansate pana in prezent sant aproape 'doar' un preludiu. Prima lovitura pe 'masa' a unei povestiri care trimite personajele in primele lor aventuri, sa-si gaseasca picioarele, sa faca contacte si sa se pregateasca pentru viitor. Chestia este ca a inceput sa se desfasoare in toata gloria sa doar in ultimele capitole. Ceea ce ai in prezent nu este rau, dar ii lipseste in mod critic continuarea povestii pe care s-ar putea sa nu o primim niciodata. Este ca si cum Stapanul Inelelor s-ar fi ajuns dupa primele 20 de minute din Cele doua turnuri.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri