Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Plinivs

Information
Type: Manga
Volumes: 6
Chapters: 37
Status: Publishing
Published: Dec 18, 2013 to ?
Serialization: Shincho 45
Authors: Tori, Miki (Story & Art), Yamazaki, Mari (Story & Art)

Hi miau ! Da , vezi bine ca am scos o noua recenzie si pot spune ca manga merita din orice punct de vedere sa fie citita si savurata.

O manga despre viata lui Gaius Plinius Secundus sau Pliniu cel Batran, un fost un filozof roman si parintele enciclopediei. Autorul, Mari Yamazaki are experienta cu personaje romane din comedia ei "Thermae Romae" si cu biografii in adaptarea ei dupa Steve Jobs. Se pare ca a vrut cu adevarat sa deseneze o poveste serioasa despre vremea romanilor si a crezut ca Pliniu era un subiect perfect. Este creat impreuna cu Miki Tori.Imi place foarte mult aceasta carte, dar a fost putin dificil sa urmaresc toate personajele si politica care se intampla. Complotul il urmareste atat pe Plinius, cat si pe imparatul roman al vremii Nero, asa ca exista o multime de drame de injunghiere si intrigi.
De la explozii vulcanice si valuri de maree pana la ecologia plantelor si animalelor, lucrarea reproduce lumea istoriei naturale, enciclopedia Plinius descriind universul. Aceasta este o poveste de dragoste istorica romana definitiva care infatiseaza lumea de acum 2000 de ani printr-o compozitie uluitoare si un desen realist. 
Voi spune ca Yamazaki are o abilitate unica de a face oameni din viata reala ca Nero sau Steve Wozniak foarte draguti.

Asa ca daca iti place istoria romana... iti place manga? Atunci vei iubi Plinivs.


Plinius sau Pliniu cel Batran, (n. 23, Novum Comum (Como, Italia) - d. 24 august 79, Stabies (in latina : Stabiæ). A fost un important si renumit erudit al Imperiului Roman.
Plinius cel batran moare la eruptia vulcanului Vezuviu, la data de 24 august 79 (e.n.), sufocat de gazele toxice emanate. El era atunci prefectul flotei romane in Misenum. In momentul eruptiei el se gasea pe puntea unui vas in estuarul orasului Pompei, impreuna cu Plinius cel Tanar nepotul sau, senator roman si in acelasi timp scriitor, care a relatat moartea unchiului sau.

 

"Celor doi, aflati se pare pe o corabie, le-a fost dat sa vada de la distanta cum se cutremura Vezuviul, dupa care din varful muntelui tasneste un nor de fum gros, insotit de o revarsare de lava si pietre. Un rau gros de noroi fierbinte a inceput sa ingroape cele doua orase din apropiere: Pompei si Herculaneum. Vaporii nocivi au ucis pasarile din zbor si numeroase alte fiinte vii. Pliniu cel Batran a decedat, sufocat de vaporii toxici, dar nepotul sau s-a salvat."


Manga se invarte in jurul a doi oameni, Pliniu si scribul sau oral Eucles. Dupa al doilea volum, cei doi calatoresc din Sicilia la Roma. Pliniu isi pune in cuvinte cunostintele despre lucrurile si fenomenele pe care le intalneste in calatoria sa, iar Eucles le scrie. Unul dintre farmecele acestei opere este eruditia lui Pliniu, care se arata de fiecare data. Cunoasterea care curge din creierul sau despre ceea ce vede este spusa intr-un flux continuu. Dupa cum am mentionat mai devreme, exista unele lucruri care sant gresite, dar sant atractive si convins de prelegerile logice care sant spuse cu incredere in aceasta poveste.
De fapt, aceasta poveste poate calatoreste prin mintea lui Pliniu. 

In plus, din moment ce deschiderea incepe cu explozia vulcanului Vezuvius, ma face sa cred ca de acum inainte se va desena ceva extraordinar. Mai mult, primele patru pagini sant colorate, asa ca forta exploziei vulcanice este deosebita. In plus, si mai mult, vulcanul erupe si, in timp ce oamenii incearca sa evacueze, Pliniu este aratat facand o baie si chiar mancand la masa.


Este modern, deci vei sti ca este adevarat sau superstitios, dar chiar si avand in vedere asta, curiozitatea lui Pliniu este lacoma si vei putea simpatiza cu dezgustul lucrurilor noroioase umane care pot fi vazute in jurul clasei conducatoare romane. Si tirania care va veni din neincrederea imparatului Nero fata de umanitate, complexul pe care il are de a fi imparat in ciuda lipsei calitatilor sale de imparat si presiunea care vine din speculatiile egoiste si calomniile poporului roman, combinate cu mila. Desi poate fi automeritat, a spus nenorocul lui Nero. De asemenea, sotia lui Nero, Popania, a fost vazuta ca o femeie rea care si-a fortat fosta sotie, Octavia, sa se sinucida din cauza ambitiei ei si nu a scutit nicio cheltuiala de dragul frumusetea ei, dar in cele din urma l-a iubit pe imperfectul Nero si in cele din urma pe Ligelinus.
A fost impresionant ca a fost portretizata ca o femeie tragica care a fost otravita de... 
Intr-un personaj fictiv, Felix, care joaca rolul garzii de corp a lui Pliniu, este intr-adevar asemanator unui om si nu se pricepe la serpi si ii pasa de propriul par.
Frumoasa prostituata care nu poate vorbi si tanar scrib al lui Pliniu care s-a indragostit de ea.

Conversatia dintre cei doi oameni din mijloc este interesanta pentru ca este o poveste din culise, dar sper ca povestea principala sa te distreze si mai mult.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri