Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Philosophia

Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 6
Status: Finished
Published: Dec 30, 2010 to Dec 30, 2012
Genres: Girls Love, Slice of Life
Serialization: None
Authors: Amano, Shuninta (Story & Art)

Manga are doua personaje principale in care uneori punctul de vedere se schimba intre ele. Povestea se concentreaza pe relatia lor, precum si pe trecutul lor individual. Capitolele curg destul de bine chiar si cu viteza inapoi in trecut, dar asta te face ca cititor sa intelegi mai mult personajele si de ce se comporta in starea lor prezenta. 
Datorită fluxului frumos de capitole si alegerii scenelor, cred ca este destul de bine facut. Oarecum complexa din cauza dramei si a motivelor ascunse ale cauzei dramei, dar nu este atat de complexa incat sa ne incurce in legatura cu povestea. Este greu de spus daca povestea a fost previzibila, dar as spune ca configurarea personajelor si unde a condus intriga a fost o lectura destul de buna, deoarece nu a fost plictisitoare.

Ai-chan, o studenta draguta in primul an la universitate, o intalneste pe Tomo dupa ce ii cere un foc pentru as aprinde tigara. Urmeaza o prietenie apatica, in devenire, in timp ce ei incearca sa supravietuiasca vietii de studenti de zi cu zi, impreuna cu ajutorul dozelor zilnice de cofeina si nicotina.
Stilul artistic este simplificat si totusi are o structura bunicica. Nu ma dau in vant dupa acest stil. Pare unic si memorabil, cu plasamentele cu cerneala si cu liniile fine. Cred ca mangaka a cautat o tema/dispozitie de drama profunda si cu siguranta a facut ca tema sa mearga cu modul in care au configurat scenele cu alegerea schitelor introduse. Stilul artistic pare sa se potriveasca cu povestea si nu pare deloc deplasat. 
Panourile manga au fost fluide pe parcursul intregii lucrari. Pot spune cu siguranta ca autorul este un profesionist atunci cand vine vorba de pastrarea fluida a operei de arta. Calitatea artei a fost "meh..." si consecventa pe tot parcursul lucrarii, niciun panou nu a fost realizat cu jumatate de inima sau finalizat intr-o maniera mai putin atragatoare. 
Fundalul nu distrage prea mult atentia, dar uneori erau simple, ceea ce nu era un lucru rau... sau poate ca da, deoarece esti mai concentrat pe personaje.
Mi s-a parut ca desenele personajelor sant destul de atragatoare, deoarece se potriveau cu personalitatile date de mangaka. 

Mi-a placut destul de mult modul in care unele personaje au interactionat/reactionat, deoarece era distractiv de vizionat sau, mai degraba, era opusul plictisului.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri