Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Manhua


Manhua sant manga de origine chinezeasca cateodata vietnameze. De obicei manga manhua au scene de lupta.
Cuvantul "manhua", literalmente "schite improvizate", este initial un termen din secolul al XVIII-lea folosit in pictura chineza literare. A devenit popular in Japonia ca manga la inceputul secolului al XIX-lea. Feng Zikai, in seria de desene animate din 1925 intitulată Zikai Manhua, a reintrodus termenul in chineza in sensul modern.
Posibil datorita gradului lor mai mare de libertate de exprimare artistica si legaturi internationale mai stranse cu Japonia, Hong Kong si Taiwan, China a copiat acesta forma si le-a adaugat in aceasta forma. Desigur cele mai vechi exemple supravietuitoare ale desenelor chinezesti sant sculpturile din piatra din secolul al XI-lea i.Hr. si ceramica de la 5000 la 3000 i.Hr. Alte exemple includ desene simbolice ale periilor dinastiei Ming, un desen satiric intitulat "Pauni" de catre artistul Zhu Da. O lucrare numita "Ghosts' Farce Pictures" din jurul anului 1771 de catre Luo Liang-feng. Manhua chinezeasca sa nascut la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, aproximativ in anii 1867-1927.

Introducerea metodelor de imprimare litografica derivate din Occident a reprezentat un pas esential in extinderea artei la inceputul secolului al XX-lea. Incepand cu anii 1870, desenele satirice au aparut in ziare. Prin anii 1920, cartile de dimensiuni asemanatoare palmelor, cum ar fi Lianhuanhua, erau populare in Shanghai, fiind considerate predecesorii manhua-lui modern.

Prima publicatie de succes manhua, Shanghai Sketch (Shanghai Manhua ) a aparut in 1928. Intre 1934 si 1937, in Shanghai au fost publicate aproximativ 17 reviste manhua. Acest format va fi din nou folosit pentru propaganda cu izbucnirea celui de-al doilea razboi chino-japonez. Pana cand japonezii au ocupat Hong Kong-ul in 1941, toate activitatile manhua s-au oprit. Odata cu infrangerea japonezilor in 1945, a avut loc un haos politic intre nationalistii chinezi si comunisti. Unul dintre manhua criticate, "This Is a Cartoon Era" de Renjian Huahui, a facut nota de contextul politic la momentul respectiv.

Una dintre cele mai populare si durabile benzi desenate din aceasta perioada a fost "Sanmao" al lui Zhang Leping, publicat pentru prima data in 1935.

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri