Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Gosick

Information
Type: Novel
Volumes: 6
Chapters: 8
Status: Publishing
Published: Dec 9, 2007
Genres: Mystery, School
Authors: Sakuraba, Kazuki (Story), Takeda, Hinata (Art)
Serialization: Comp Ace

Information
Type: Light novel
Volumes: 9
Chapters: ?
Status: Publishing
Published: 2003
Genres: Mystery, School
Authors: Sakuraba, Kazuki (Story), Takeda, Hinata (Art)
Serialization: Comp Ace

Gosick (ゴシック goshikku) este un roman japonez de kazuki Sakuraba si publicat de Fujimi Shobo, care amplaseaza povestea unui student intr-o tara mica europeana prin ani 1924. Eroul nostru japonez Kazuya Kujo, un student care invata la o scoala aristocrata. Povestea incepe cu trimiterea lui de catre o prietena sa faca cumparaturi, pana ce va lesina din cauza unui motociclist ucis. Iar actiunea povesti incepe cu intalnirea unui personaj feminin, aflata in bibilioteca.

Povestea e tare si ca sa fac recapitulare as incepe prin a spune, ca ne aflam in anul 1924, intr-o tara mica europeana pe langa Alpi. Personajul principal este Kazuya Kujo, care studiaza la Academia Saint Margurite (Sfanta Margareta). Aici in academie o sa afle legende urbane si povesti de groaza care o sa fie din ce in ce mai active. Asa ca ei,Kazuya si Victorica de Broix (fata papusa) investigheaza acest misteri, idiferent ca Kazuya al nostru nu le ia in serios, pana ce o sa afle despre povestea "Regina Berry" (o nava fantoma).
Desigur, in aceasta nuvela o sa vedem mai mul inteligenta Victoriei, care isi exprima logica pentru a rezolva misterele.

Indiferent ca romanul pare a fi mai mult politist dar cu personaje tinere, iar drafica este buna, pentru ca Takeda are un stil curat si amesteca desenul alb-negru cu sunetul pe care il veti auzi. Personajele sant medii, care nu doreste foarte multa atentie (adica sant normale fara zorzoane) au fetele si ochii mari pentru a le vedea expresia. Singurul caracter care atrage atentia este ea, Victoria, care are o rochie frumoasa (loturi de dantela, panglici, arcuri, si butoane) care da un aer misterios si o fatada ca si cum ar fi o papusa (inocenta). In timp ce costul prietenului nostru este simplu si elegant.

Recomadarea o fac pentru tineri care doreste un roman politist-misterios.
Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri