Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Battle Royale

Information
Type: Manga
Volumes: 15
Chapters: 119
Status: Finished
Published: Nov 2000 to Jan 2006
Genres: Action, Horror, Psychological
Authors: Taguchi, Masayuki (Art), Takami, Koushun (Story & Art)
Serialization: Young Champion Magazine

Dupa urmarirea filmului Battle Royale I si Battle Royale II, am decis sa caut mai multe informatii. Si am aflat tot din film ca acest scenariu a fost luat dupa o carte, asa ca am observat ca exista o manga.

Uimitor am gasit manga, dupa dezamagirea filmului Battle Royale II , care a tinut doua ore (WTF unde ai vazut tu un film de 2 ore ?), am decis sa risc si sa citesc. Mare parte din plotul acestui manga, a fost divulgat de catre film, dar pot spune ca nu sant chiar asa asemanari.

Actiunea atat din manga cat si din film se petrece undeva in viitorul apropiat pe o insula japoneza, fiind vorba despre o criza nemaintalnita in Japonia la aproape in orice nivel.
Asa ca din cauza ca nu mai exista sperante din cauza comportamentului dur al elevilor, a luat nastere legii, Battle Royale Act, adoptat de guvern.

Battle Royale Act, o lege care incearca sa aduca o schimbare prin puterea exemplului. Ca in fiecare an este aleasa o clasa de tineri elevi, care va fi dusa pe insula parasita. Acolo vor fi inarmati la intamplare ,adica unii vor primi cutite, altii mitraliere, pistoale, altii gps.....(OMG ! si hartie igienica) si vor avea scop sa se ucida intre ei pana ramane unul singur (un fel de cel puternic supravietuieste).

Unii elevi cred ca este doar o gluma, dar ca dovadata primesc niste chestii... pe profesorul mort...si inca doi elevi care vor fi ucisi pe loc.

Manga este destul de dur la fel ca filmul, dar in acelasi timp este atragator.
Finalul este asemanator ca o drama din Romeo si Julieta, data fiind povestea de dragoste dintre doi elevi care se protejeaza reciproc de-a lungul turneului.

Am uitat sa precizez, ca toti cei 42 de elevi au fost dotati cu o zgarda care le semnaleaza pozitia si care, la cel mai mic semn de fortare EXPLODEAZAAA !!
Turneul va tine trei zile si doar unul dintre participanti poate iesi castigatori si va primi a doua sansa la viata.

Ce sa mai zic !?? aaa recomandarea ... pai celor care vor sa vada supravietuire la limita .
Aaa si inca ceva voi ce ati face, daca ati fi fost in locul lor ?

Asa ca miau miau...

Un comentariu:

 1. Actiunea se petrece intr-o Japonie totalitarista unde asta e o metoda a guvernului de a tine populatia sub control.
  Aleg mereu clase de copii din cartiere sarace, orafani samd pentru ca daca familiile se opun le pot elimina fara prea mari probleme.
  Copiii nu au crezut ca e o gluma, au incercat sa refuze participarea pana cand au realizat ca singura sansa sa iasa de acolo in viata e sa castige.
  Tot concursul asta e ca un fel de Big Brother, numai ca mult mai popular. Ii arata la un moment dat pe unii din copii astia cum se uitau la program cand erau mici. In fiecare an se tine intr-o locatie diferita. Acum a fost evacuata/omorata intreaga populatie a unei insulite, in acest scop.
  N-am vazut filmul pentru ca am apucat sa citesc manga inainte si nu cred ca se compara.
  Dar m-as uita daca l-ar transforma in anime.

  RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri