Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Hakkeyoi

Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: Unknown
Status: Finished
Published: 1990 to 2008
Genres: Shounen, Sports
Authors: Maekawa Takeshi, Nami Taro
Serialization: None

Pana sa inceapa vacanta de iarna, am decis ca luna aceasta sa adaug numai manga cu arte martiale. Asa ca va prezin un manga destul de bunicel, care te face sa tremuri si mai ales sa transpiri ca un porc (oare porcul transpira ?).
Hakkeyoi este singurul manga dedicat sportului Sumo - dupa parerea mea - deoarece nu am mai vazut nici o manga pentru luptele Sumo.

Povestea incepe cu un baiat orfan pe nume Chinmi, care si-a pierdut parinti pe un vas care sa rasturnat (ce explicatie), as putea spune ca este un luptator promitator. El vine dintr-un sat de pescuit, cu talent si o determinare puternica si mai ales sprijinit de oamenii din sat.
Chinmi al nostru, a decis sa aleaga calea de a deveni un luptator de sumo profesionist si mai ales sa devina un Yokozuna, cel mai inalt nivel in Sumo.

Asa ca a inceput cariera ca un jucator obisnuit, apoi a devenit campion de juniori, indiferent ca trupul lui era mic (foarte mic pentru dimensiunea luptatorilor de sumo). Chiar daca el a castigat campionatul, nici o scoala de sumo nu au fost interesat de el, deoarece corpul lui nu este adecvat pentru luptele sumo si din cauza stilului sau de sumo ciudat.

Cum norocul vine la sfarsit, baiatul nostru este vazut de un mic propietar care decide sa-l ia la scoala lui de sumo...

Parerea mea este buna despre aceasta serie, pentru ca prezinta informatii despre sumo, si in al doilea rand persoanele care sufera de obezitate sau bine zis care sant grase, pot sa se simta altfel cand citesc aceasta manga.
Mai exista mesajul acela ascuns care descrie spiritul de pionier a lui Chinmi pe drumul pana in varful piramidei.

Grafica este un stil vechi, deoarece se poate observa anii de publicatie si pot spune ca este ceva original, cu atat ca n-am mai vazut niciodata o poveste despre Sumo.

Recomandarea o fac persoanelor grase si celor care vor sa renunte la sport.

Asa miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri