Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Collector of Fairytales

Information
Type: Manga
Volumes: Unknown
Chapters: 4
Status: Publishing
Published: 2009 to ?
Genres: Adventure, Fantasy, Supernatural
Authors: Raluca-z
Serialization: None

Hmmm... dupa ce am vazut mini-oneshot-ul Myoritsa am gasit cu ajutorul unui site (mangazup) acest manga "Collector of fairytales / Colectionarul de basme" un manga inspirat din basmele romanesti.. (cred). O sa speak-uesc cu vorbele autoarei. Colectionar de basme spune despre o lume care era prea tulburata sa scrie despre ea insasi, deoarece a preferat sa povesteasca despre trecutul indepartat.

Literatura a fost folosita ca un instrument politic, cu scopul de a stabili motivele nationale. Povestirile orale au luat forma scrisa, ca si cum ar fi prins aripi de fluturi. In timp ce adevarul si mitul se amesteca, nimeni nu observa cum realitatea disparea din ce in ce mai mult, iar scriitorii incepeau sa infloreasca. Grimm, Andersen, Ispirescu, Sadoveanu - au scris despre toate fiintele mistice si supranaturale. Mihai Deleanu are aceasta ocazie - de a scrie despre ceva ce stie atat de bine - doar ca ii e frica - de modul in care publicul va intra in realitatea lui.

Pe langa faptul ca titlul se potriveste iar povestea este buna dar prea rapida, exista si ceva dezamagiri. Arta personajelor nu prea este reusita, poate din cauza ca autorul chiar a dorit sa aibe stilul ei. As fi vrut ceva mai placut, ceva rotunjit (adica sa atinga stilul manga).
Scenele sant ok chiar as putea spune ca am ramas uimit ca a adaugat tot felul de tipuri de tablouri, ceea ce este bine.

Arta desenului as fi vrut mult mai detaliata, e prea simpla si e pacat de manga. Si inca o dezamagire si nu prea - este faptul ca e in engleza si nu in romana. Dar, deoarece un fansub il traduce nu o sa ma plang.

Asa ca romani, daca vreti o manga de la noi, va sugerez sa intrati si sa cititi acele creatii.

Asa ca miau miau...

Un comentariu:

 1. Multumesc pentru review, apreciez dedicatia cu care vanezi noile aparitii. Keep it up!

  Mici corectii in the status info:
  + 3 capitole out and ongoing, chiar daca cuprinsul spune altceva...
  + nu este scanlated - tehnic vorbind - deoarece atat textul in romana cat si cel in engleza sunt scrise de aceeasi persoana. Postwork-ul si typesetting-ul sunt de asemenea facute "in house". Doar proof-reading-ul este facut de Flaw (caruia ii multumesc pentru timpul acordat acestui proiect)

  Tinta este sa ajung la zi cu versiunea in romana si atunci s-ar putea spune ca este 100% autohtona.

  RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri