Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Saint Young Men

Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: ?
Status: Publishing
Published: 2007 to ?
Genres: Comedy, Slice of Life, Seinen
Authors: Nakamura, Hikaru (Story & Art)
Serialization: Morning 2

NU CITITI ACEST MANGA DACA SANTETI:

a) un obsedat religios, fie crestinism sau 'dhudist'
b) luati in considerare orice umor despre religie a fi o blasfemie
c) un idiot care nu va primi gluma
d) un preot care nu are ce face.

Gresit, gresit, gresit, WRONG, WRONG spun unii despre aceasta manga, dar altii spun intr-un mod delicios "kwut", este un uimitor anarhic cu un furios amuzament.

Saint Young Men este o serie manga scrisa si ilustrata de Hikaru Nakamura. Acesta a fost serializat in revista Kodansha's Morning 2 in 2007.

Este bine conceputa aceasta manga, este o trecerea in noul mileniu, unde Isus Hristos si Gautama Buddha decid sa ia o pauza de la stilul de viata ceresc, si revin pe Pamant pentru o vreme - un fel de vacanta prelungita. Ei locuiesc impreuna intr-un apartament din Tokyo, si incet, incet se familiarizeaza cu noua lume a secolului 21.

Comedia implica deseori glume despre crestinism, budism si toate lucrurile legate de acestea, precum si acelor personaje principale care incearca sa inteleaga societatea moderna.

Povestea este in principiu "slice of life", dar cu o diferenta foarte suprarealista, si foarte plina de umor. Nu va asteptati ca aceasta sa fie ceva de genul YKK, Aqua sau Aria. Din fericire, eu nu sant unul din acei oameni care sant usor de jignit si imi place umorul pe care il gasesc in aceasta manga. Si sincer mereu ma intrebam ce ar fi facut Isus si Buda, daca s-ar intalni in lumea moderna?

Saint Young Men urmareste viata celor doi, care traiesc in Japonia ca colegi de camera si cei mai buni prieteni.
Isus este adesea lenes, fara griji, iresponsabil si impulsiv. El cere frecvent "permisiunea" de la Buddha de a face sau a cumpara diverse lucruri.
In schimb Buddha este calm, rational si preocupat de bunastarea altora. Cu toate acestea, Buddha de multe ori se trezeste iritat de comportamentul nepoliticos sau imposibil a lui Isus.
Oamenii nu isi dau seama ca sant Isus si Buddha (unele fete de liceu, chiar spun ca Isus a arata ca Johnny Depp), astfel incat acestia incearca sa evite pentru a nu fi cunoscuti.

Stilul de arta este foarte curat si destul de detaliat. Fundaluri, peisaje, orase sant toate foarte detaliate si bine desenate. Caracterul si modelele sant foarte bine facute, desi Buddha si Isus sant destul de limitate (Isus poarta coroana de spini si parul lui Buddha este ca o statuie de a lui). Chiar si cu aceasta, Nakamura a reusit sa insufle viata personajelor, facandu-le prin rotatie curiose, grijuli, vesele, ingrozite, etc, etc.

Este rar pentru mine a vorbi cu entuziasm despre o manga sau anime, dar aceasta este una dintre putinele ocazii in care voi face judecata mea bazata pe cele 12 capitole. Aceasta este extrem de amuzant, si chiar daca ar putea sa ofenseze pe unii oameni, as recomanda-o din toată inima pentru oricine (mai ales ateilor).

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri