Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Veritas

Information
Type: Manhwa
Volumes: 10
Chapters: 81
Status: Finished
Published: 2005 to 2010
Genres: Martial Arts, School, Shounen, Super Power
Authors: Yoon, Joon-shik (Story), Kim, Dong-Hoon (Art)
Serialization: None

Stiu ! stiu ! stiu ! ca santeti stresati...
Bai ! 'fanilor de manga' avem aici o poveste despre un "ciudat" care este obsedat de lupte de strada. Daca as intra in capul lui as gasii numai bataie, bataie, bataie chiar si cu Basescu.
Oricum sa revenim la mancarea noastra, care se cheama "Veritas". Ce dracu inseamna "Veritas" ? Pai simplu. Are legatura cu "adevarul", adica in mitologia Romana, Veritas era Zeul Adevarului. Sau daca santeti fani Harry Potter o sa gasiti "Veritaserum" - serul adevarului.

Povestea incepe cu Gangryong Ma, protagonistul acestei povesti de actiune, unde se va incaiera cu un grup de baieti de cartier (par mai degraba baieti de scoala). Oricum el va fi salvat de Lightning Tiger, cel care mai tarziu ii va fi maestru in devenire.
Apoi pe parcurs, protagonistul nostru se va ruga de cateva ori lui Lightning Tiger sal invete arte martiale (EOTL).
Deci pe scurt, el a visat mereu sa ajunga cel mai puternic, iar dorinta o sa-i fie indeplinita. Maestru sau il va invatat baza tehnici.
Un an mai tarziu, este vizitat de un grupul misterios anuntandu-l ca "maestrul" sau a dat coltu'. Deoarece i-a fost unicul student, trebuie sa ii urmeze si sa se inscrie intr-un liceu unde toti lupta folosind puteri supranaturale.

Motivul pentru care am ales aceasta manga este simplu : 1 este tradus in romana de Shinobi ; 2 il pot vedea online pe Mangazup; si mai ales este cu bataie . Simplu de zis, din toate locurile interesante, gasite la baza povesti - liceu - fiind un loc al raului.
Totusi, in ciuda criticilor, "Veritas", reuseste sa scoata la capat. Aceasta nu este o scoala obisnuita, ci un loc pentru instruirea luptatorilor exceptionali, infiintat de catre o organizatie numita Reunion (masoniiii), care stapanesc biotehnologia si robotica la un nivel mare, dincolo de lumea reala.

Hmmm ... Sant surprins as putea spune, ca ceva de genul asta poate iesi atat de bine dintr-un manwha. Pentru ca, din cate stiu eu manga-urile koreene se bazau pe frumusete, iar acest manga nu prea e cine stie (ma refer la grafica), dar are o actiune foarte tare. Este ciudat si realist in asa fel incat este aproape infricosator. Trebuie sa spun, ca tehnica (EOTL) se poate regasii in tehnica Tai Chi.

Terenul este foarte bine gandit, foarte inteligent, dar, de asemenea, interesant.
Nu veti gasii elevi care isi asculta profesori sau sa se planga ca au teme de facut. Pur si simpul ei sant in acel liceu pentru a deveni cei mai puternici.
Posibil, singurul dezavantaj este scurtime. Sant de acord cu multimea de oameni care spun ca ar fi putut fi dezvoltat in continuare. Probabil, astfel incat sa putem obtine mai mult informatii despre caractere. Cred ca aceasta ar fi avut un impact mai mare in ultimele scene. Plus nu avem intotdeauna timp suficient pentru a obtine un simt pentru relatii, din nou, ceva ce ar fi putut afecta ultimele scene favorabile.

Actiunea povestii este bine facut, veti vedea ca luptele sant brutale, superbe, si incitante, manga reuseste sa includa cateva nuante de amuzant, precum si umor.

Exista un grad mare de expunere si mister in legatura cu 'sponsorii' lui Gangryong... adica grupul Reunion, arte martiale bio-ingineritice (a dat in mine stiinta) si Riches Heaven.

Recomandare o fac celor care iubesc artele martiale, si celor care vor suspans... aaa am uitat sa spun ca am stat pana la 5 dimineata sa termin toata manga ^^. Deci suc si bunatati sa aveti la indemana.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri