Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Homunculus

Information
Type: Manga
Volumes: 12
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: 2003 to 2011
Genres: Horror, Psychological
Authors: Yamamoto, Hideo (Story & Art)
Serialization: Weekly Big Comic Spirits

Fata falsa, bani falsi, femei false, statut fals, viata falsa toate acestea se gasesc in viata de zi cu zi. Nu pot sa zic ca este doar o poveste fictiva pentru ca nu pare a fi o legenda urbana. Pur si simplu toate ideeile pe care le gasim aici sant adevarate din orice unghi (in afara de operatie).

Povestea din Homunculus este despre un barbat care este de acord ca un student de la medicina sa ii gaureasca craniul, asta pentru a putea sa-si plateasca facturile. Rezultatul acestui experiment bizar este trezirea celui de-al saselea simt al barbatului, efectele secundare bantuind viata lui si a celor din jurul sau.

Ce este Homunculus ? Cred ca toata lumea a vazut animeul Full Metal Alchimist.
Asa ca eu am sa dau dinou definitia, impreuna cu o imagine:

Faptura umanoida miniaturala pe care alchimistii din Evul Mediu credeau ca o pot crea prin fermentarea indelungata a unor fluide animale intr-un stomac de cal. Conform credintelor din acea vreme, un homunculus se hranea cu sange uman si putea fi folosit ca slujitor de catre cel care il crea.

Denumirea vine din latina (omulet, fiind un diminutiv) si se refera la un concept in principal alchimic, legat de crearea unei fiinte umane minuscule prin metode artificiale. Prima mentiune pe aceasta tema pare sa fie cea facuta in Viziunile lui Zosimos, o lucrare din sec. al III-lea, in care Zosimos relateaza intalnirea cu un anthroparion sau homunculus: un barbat care, spintecandu-se singur cu spada, trecea printr-o transformare alchimica, ochii i se umpleau de sange, carnea i se rupea si, supus unor chinuri ingrozitoare, omul se transforma in opusul lui, o constructie deformata iesita dinauntru.


Acum intrebarea este "Exista in zilele noastre homunculi ?". Pai da exista ! si dau un exemplu de definitie

Fertilizarea in vitro (FIV) inseamna crearea omului in afara corpului uman. Se foloseste spermatozoidul barbatului, ovulul femeii si se efectueaza intaalnirea lor in laborator. Acolo se formeaza embrionul care este transferat la mama purtatoare in 72 ore de la conceptie.


Oricum nu asta e importanta ci important e acea manga. Deci povestea incepe cu Nakoshi care doarme in masina sa, care se afla in parcarea din fata unui parc. Nakoshi este prieteni cu comunitatea fara adapost care se gaseste in parc, si care este direct vizavi de un hotel elegant.
Nakoshi este extrem de mandru de masina lui, si nu-i pasa daca va muri de foame, ci ii pasa ca nu cumva masina lui draga va ramane fara benzina.
Misterul acestui om, identitatea lui real si motivele sant culmile al acestei drame psihologice stralucit- tulburatoare.
Nakoshi este cunoscut a fi un mincinos patologic, si se simte extrem de retras si izolat de lume, el se identifica ca fiind nici sarac, nici bogat.

Asa ca isi face aparitia domnul Ito, un om foarte efeminat intr-o maniera extrem de prost gust, incepe sa-l spioneze pe Nakoshi, si in cele din urma il abordeaza. Ito ii ofera o propunere, sa se supuna unei trepanatii, pentru 700 de mii de yeni. Ito afirma ca el crede ca acest proces va "dezvolta al saselea simt". Nakoshi categoric refuza, dar accepta in cele din urma. Ito considera ca Nakoshi este subiectul perfect pentru ca el "trăieste intre doua lumi", ca masina lui / home este intre bogati (hotel) si saraci (parcul). Ito discuta peste cina obsesia lui cu studierea oameni (un fel de human otaku).
Dupa operatie, Nakoshi este un pic sceptic cu privire la autenticitatea "activitatii psihice", dar este un pic deranjat atunci cand citeste ca majoritatea pacientilor Ito au experimentat fie nici o schimbare, sie sau sinucis sau a devenit institutionalizati.Dupa un timp, Nakoshi este extrem de speriat dupa ce dobandeste "halucinatii" si cere raspunsuri lui Ito. Nakoshi descrie viziunile sale ca "oameni care iau forma de monstri". Dupa o vreme de studiu in materie, Ito descopera ca ceea ce vede el sant "homunculi".

In ziua urmatoare, Ito se intalneste cu Nakoshi din nou, si explica natura homunculi. Afirma ca homunculus este o reprezentare fizica la mintea subconstienta unei persoane, si, de obicei reflectă un defect, conflict, sau alte probleme persoanale, de exemplu, o femeie care a fost sufocat de catre sotul ei pare ca Nakoshi o vede cu gatul intins.

Povestea principala este reala si convingatoare mai ales ideeile care se gasesc in manga. Ca de exemplu: "Calculating a person's lifespan and payments based on what they're like now." - adica un pret pe viata omului. Deci o mama cu o fica poate valora 38 milioane de yeni si poate ajunge la 40 de milioane, iar un tip care mananca un sandwich poate ajunge sa valoreze 60 de milioane.

Caracterele sant atat de bine gandite. Ei au povestea lor si sant plini de umanitatea si ne arata problemele moderne din generatia de astazi in identificarea de sine. Personajul principal nu este atat de perfect insusi, motivul pentru care manga este un succes, deoarece portretizeaza adevarat calitate al omului. Personaje minore sant interesante, precum au si partea lor de povestea, care este la fel de intensa si misteriosa.

Continutul sexual nu pare a fi asa brutala deoarece sant cenzurate.

Acesta manga are valoare doar daca aveti rabdare.

Asa ca miau miau...

2 comentarii:

 1. Homunculus mai are si sensul de "homunculus senzitiv", in neurologie, pe cortexul somatosenzorial - magnificare relativa a cantitatii de cortex dedicata partilor corpului cu ce mai intalta acuitate tactila si specializare senzoriala.
  Cred ca la asta se refera aici, adica el vede homunculusii nu pe creier, ci cu tot felul de forme ciudate.
  Femeia nu era doar sugrumata de sotul ei, era o practica sexuala numita breath play.

  RăspundețiȘtergere
 2. *cea
  Nu stiu daca ai citit Ichi the killer, tot de Hideo Yamamoto. E ceva mai violenta decat asta, dar si mult mai populara.

  RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri