Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Tsukumo Kitsune

Information
Type: One Shot
Volumes: 1
Chapters: 1
Status: Finished
Published: 2003
Genres: Fantasy, Horror
Authors: Chayamachi, Suguro (Story & Art)
Serialization: Ikki

"O fata intr-un somn adanc. Un baiat care o vegheaza. O fantezie neobisnuita creata din visul lor nevinovat. Aceasta e povestea lor..."

Tsukumo kitsune este in mare parte, dupa parerea mea, o coaja de nuca.
Este ingrijorator si intriganta aceasta manga scurta si mai ales suprarealistica. Ea nu se straduieste sa va raspunda la toate intrebarile dumneavoastra despre poveste si personaje.
Deci, daca sunteti lenesi sa va folosesiti creierul pentru a incerca, cat de cat, a pune piesele cap la cap din povestea ciudata, pentru a intelege despre ce este vorba, nu o mai revizuiti.

Pentru a intelege cat de cat despre ce este vorba, o sa redau cateva informatii. Baiatul nostru sa sinucis pentru dragoste, astfel ajungand in lumea spiritelor din padure.

O alta informatie este ca vulpea cu 99 de cozi face parte din legenda vulpi cu 9 cozi, pe care o intalnim in toate legendele lumii.
Daca amerindienii considerau vulpea un erou creator, in Siberia siretul mesager al Infernului, care atrage eroii spre lumea de dedesubt, este deseori reprezentat sub forma vulpii negre Hara.

Simbol al divinitatii vulpoiul este in Japonia insotitorul lui Inari, divinitate a belsugului. In fata templelor lui Inari sant intotdeauna statui de vulpe. Aspectul demonic al vulpii in imageria folclorica japoneza este adus de Kitsune, demonul vulpe care pedepseste cu cazuri de isterie pe cei zgarciti si le poseda sufletul celor dominati de pofte carnale. In China vulpile erau considerate detinatoarele puterilor longevitatii deoarece aveau vizuinele in pamant si acolo ascultau tainele Pamantului Mama. Cand atinge o anumita longevitate animalul poate deveni fabuloasa Vulpe cu Noua Cozi. Tot chinezii afirma ca vulpea este singurul animal care saluta rasaritul Soarelui cu labutele unite in fata piepului si cu capul inclinat.

In basmele populare romanesti vulpea este foarte aproape de portetul sau din natura, un animal viclean, descurcaret, si inzestrat cu o doza mare de umor. Riturile de trecere precrestine de pe teritoriul actual al Romaniei amintesc de vulpe ca de un animal cu rol psihopomp care indruma si mentine drumul spre Lumina a sufletul celui decedat.


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri