Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Chang an Fantastic Night

Information
Type: Manhua
Volumes: 2
Chapters: Unknown
Status: Finished
Published: 2008
Genres: Drama, Historical, Shoujo
Authors: Han, Lu (Art), Mian tang, Xiong (Story)
Serialization: None

Pacat ca am citit acest manga din plitiseala...Cu asa ceva va incepe povestea noastra, pe care o sa va traduc cu engleza mea de pom.

"Boi negri si cai albi, antrenori de sapte fragmente lemnoase, Muta in jos straturi subtiri de benzi ramificate inguste de pe bulevardul Chang An.
Palachinul de jad al imparatului, trece maturand conacele de nobili, Pentru echitarea biciului de aur nu se mai termina spre casele baronului.
Clema dragon pe bijuteria baldachin, captureaza pacatul diminetii. Dansul Razele Phoenix aluneca, aruncand in fiecare seara norii rosii.
De o suta de ani de muschi inconjoara copacii, In timp ce un stol gratios de pasari Coo planeaza printre flori."

Epoca Tang a fost perioada de apogeu a civilizatiei chineze. Toleranta religioasa de care a dat dovada aceasta dinastie, a carei ilustru reprezentant a fost Tai-Zong, care a permis raspandirea doctrinelor budiste precum si a zoroastrismului, a manizeismului si a misionarilor crestini nestorieni. Viata culturala a capatat un puternic impuls, impuls pe care in acest timp China l-a transmis si Japoniei, tinand-o sub influenta sa. A fost epoca de aur a poeziei, epoca in care au trait cei mai mari poeti ai Chinei: Li Taibo, Du Fu, Wang Wei si in care au aparut marile scoli de pictura.

Sculptura se elibereaza acum de schemele religioase, iar pictura, in special cea de influenta budista, culmineaza cu celebrele fresce de la Dunhuang. In curtea imperiala, Huangfu Duanhua, a fost martorul unor serii de evenimente bizare si supranaturale, dupa ce prietenul sau intra accidental intr-un magazin detinut de catre un comerciant persan. Acest lucru a condus la numeroase incidente care au fost pastrate si sigilate de catre imperiu pentru o mie de ani...

Personajele mi se par putin cam emoisti, indiferent ca autorul a incercat sa adauge cate o scena comica.

Pe langa faptul ca am citit cu plitiseala, ma asteptam de la aceasta manhua o arta incredibila, dar se pare ca nu orice coperta frumoasa are si o poveste interesanta. Sa nu ma intelegeti gresit, contine o arta destul de bunicica, dar ma asteptam mult mai mult de la aceasta manga.

Asa ca miau miau...

Un comentariu:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri