Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Priest


Information
Type: Manhwa
Volumes: 16
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: 1997 to 2007
Genres: Action, Fantasy, Horror, Supernatural, Psychological
Authors: Hyung, Min-Woo (Story & Art)
Serialization: None

Cine spunea ca magia este unelta diavolului ? Daca e unelta dracului, atunci aceasta unelta poate distruge demonii chiar si ingerii rasculati.

Daca tot vine Halloween, am decis sa va recomand acest manga... asa ca...

Priest este un manhwa (manga koreeana) creat de Hyung Min-Woo si reda povestea unui preot care lupta impotriva umanitatii a celor 12 ingeri cazuti. In ciuda faptului ca a luptat pentru Dumnezeu in lupta impotriva lui Lucifer, Temozarela si cohorta lui, dandu-si seama ca Dumnezeu si-a pierde interesul fata de creatie.
"Preotul" a fost publicat in limba engleza de catre Tokyopop. Manhwa a fost adaptat in 2011 intr-un film de groaza cu acelasi nume, dar care se desfasoara intr-un viitor apocaliptic.

Sincer sa fiu "Priest" intra in topul meu ca fiind cel mai tare manga horror si mai ales iti suceste putin mintea. Povestea razbunatoare in care fostul preot Ivan Isaacs, un om care a facut un pact cu diavolul Belial, in scopul de a cauta razbunare impotriva unui inger cazut - Temozarella - si pe cei doisprezece ucenici ai sai. Afacerea lui Ivan il va transformat in strigoi (prin inviere din morti), acordandu-i rezistenta si durabilitate inuman. Din pacate, afacerea pentru el, este costul sufletului si corpului sau, care se erodeaza lent in mod inevitabil. Din pacate, seria este oprita la volumul 16 (care este, probabil, mai putin de jumatate de marca povestii).

Actiunea din manga se desfasoara in Vestul Salbatic din America, dar pe la jumatea ne redacteaza mult mai tarziu prin era templierilor.Dupa ce Temozarela constata ca Dumnezeu si-a pierdut interesul asupra creatiei, isi va concentra atentia asupra oamenilor, care va decide sa-i faca sa se revolte impotriva lui Dumnezeu in privinta favoritismului lui Dumnezeu, fata de rasa umana (nu ati inteles nimic - adica sai fie ciuda ca a renuntat). Ei vor cobora pe Pamant pentru a "se juca de-a Dumnezeu" printre oamenii care vor construii temple si statui pentru ei. Pentru rebeliunea lor impotriva umanitatii, Dumnezeu le distruge templele si statuile si ii arunca in subteran, iar sufletele lor vor fi prinse in interiorul statuilor.

Secole mai tarziu, prin era cavalerilor un Cavaler Sfant numit Vascar De Gullion, - un criminal de eretici - , va ucide oamenii nevinovati sau de alta religie in numele lui Dumnezeu (era trimis de biserica). Dupa ce sotia si copiii sai au fost arsi de vii (de catre biserica) , Vascar De Gullion "isi pierde credinta" si rataceste pe pamant impreuna cu o "furie de sange si razbunare", lasand o urma de sacrificare oriunde ar merge. Calatoria lui va ajunge la final cand descopera pestera in care se gasesc cele 12 statui a celor 12 ingerii cazuti. Temozarela va discuta cu Vascar, propunandu-i sa-i ofere corpul in speranta de a se razbuna pe Dumnezeu.

VASCAR este gasit in viata si condamnat sa fie judecat ca eretic de catre Betheal, un preot puternic. La care se va descoperi ca Vascar De Gullion, este de fapt Temozarela. Odata ce Betheal vede ceea ce se va intampla (ii va fi manipulat copilul apoi ucis), isi pierde credinta in God, astfel incat va fi luat sub aripa lui Temozarela. Dar actele lui Betheal ca Iuda in aceasta poveste, il va trada pe Temozarela inchizandu-l in Porada Domas...

Oricum e mult de povestit...Personajele active sant in numar de 19, care vor aparea din volum in volum. Ca sa nu termin asa repede in sectiunea 'personaje', am sa fac o mica descriere despre protagonistul nostru Dl. Ivan Isaacs.
El a fost intr-un orfelinat pana cand a fost adoptat de catre Dl. Isaacs - pentru fica lui, Gena Isaacs -, un fermier bogat, dupa ce sotia lui moare.
Preotul nostru este pasionat de povesti vechi si mituri, si isi petrece timpul cercetand si mai ales incearca sa fie impreuna cu Gena Isaacs.
Dupa ce devine un preot in toata regula, isi va alege o ramura speciala a Bisericii Romano-Catolice. Aceasta ramura ii va fi de ajutor pentru a descifra secretele unui artefact numit Porada Domas, o inchisoare care contine doi prizonieri - Temozarela si Belial.


Ivan se intalneste si devine, impreuna cu alti cercetatori un grup care face parte dintr-o secta si va deschide Porada Domas. Scrisul de pe Porada Domas este de fapt limba din Balcani (ciudat ! santem noi asa de tari), desi ele exista doar in "literatura eretica" (omg ! santem eretici... pai da).
Piestro o va sacrifica pe Gena, sora si dragostea lui Isaac, in fata Porada Domas. Ceea ce va declansa deschiderea portii si mai ales razbunarea lui Ivan, asupra celor 12 ingeri.

Asa ca terminam cu descrierea povestii si incepem cu conceptul povestii, in care tipul care isi vinde sufletul diavolului, pentru a deveni strigoiul-razbunator impotriva unei forte supranaturale, pare a fi destul de original. Cu toate acestea, opera de arta este destul de unica, chiar de la ceea ce am vazut la alte manhwa. Uneori, opera de arta pote fi cam animat in stil propriu, uneori, dar poate deveni, de asemenea, nefiresc de deranjant. Deci e asa si asa.

Greul povestii este situat in partea de vest de frontiera, desi el are portiuni care implica Cruciadele si Inchizitia, precum si in zilele noastre.

Daca nu te deranjeaza faptul ca povestea este blocata pe la sfarsit si nu cred ca va contiuna, atunci inseamna ca treci prin obstacole majore. A doua chestie naspa este filmul care nu prea a avut nimic de-a face cu aceasta manhwa, as zice eu, doar ca se desfasoara undeva in viitorul apocaliptic. Ceea ce prezinta un sfarsit alternativ.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri