Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

MW

Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 26
Status: Finished
Published: Sep 10, 1976 to Jan 25, 1978
Genres: Drama, Psychological
Authors: Tezuka, Osamu (Story & Art)
Serialization: Big Comic

Azi m-am gandit sa aleg o manga clasica din 1975. Cei care il cunosc pe Tezuka, sau sa zicem, cei care au mai citit creatiile lui , o sa aibe putin de suferit. Si nu vorbesc despre grafica, ci despre faptul ca povestea e cam putin aiurea. Eu ma asteptam la sange... la chesti macabre. Explicatia ar fi simpla mai domnule Dreams (adica owner-ul) e CLASICA ! de aceea ti se pare mai DK aiurea.

MW este o poveste de suspans, care imbina sexu, politica-militara, genocidul si crima intr-o amestecatura bizar. Este dens cu detalii istorice si politice, dar pe verticala ea serveste un singur volum solid, astfel incat cititorii (adica tu bah) pot sa se bucure degeaba.

Primul capitol din MW incepe cu o cursa de rutina in care este aproape previzibil la Tezuka. Asta pana cand vom descoperi ca rapitorul si-a ucis ostaticul - un baiat de 10 sau 11 ani - cu nici un motiv clar. Este cu atat mai socant ca baiatul este intocmit in acel stil distinctiv acelasi care santem obisnuiti, adica pare a fi Astro Boy, asemenea si cu celalalte personaje.


In timpul copilariei sale unde va avea loc o excursie la unul dintre arhipelagurile sudice pe langa Okinawa, Yuki va supravietui la expunerea unui gaz otravitor, stocate intr-o instalatie militare straine (ghiciti care ^^). Vor fi anihilati toti locuiitori acelei insule, fiind apoi musamalizat cazul, lasandu-l pe Yuki ca un martor nerecunoscut a carei sentiment de bine si rau va fi sters.

Cincisprezece ani mai tarziu, Yuki este un alpinist social infiltrat in lumile financiare si de politice, plus un ucigas care omoara cu brutalitate copii si femeile, pe timp de noapte un pervers folosind abilitatile sale pentru a atarge femeile si ale ucide.
Michio Yuki are un obiectiv mult mai mare: obtinerea MW, arma suprema care la crutat in zilele acelea.

Arta este, evident, deliciosa, cu incubatie minunata dar ne fiins preferata mea. Desi pare veche, stilul serveste scopului sau. Scene de violenta si sex pot obtine o grafica asa si asa.
De recomandat nici nu ma gandesc, daca o vrei o citesti. Eu pot spune ca este destul de buna.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri