Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Kekkaishi

Information
Type: Manga
Volumes: 35
Chapters: 345
Status: Finished
Published: Feb 18, 2004 to Apr 6, 2011
Genres: Action, Adventure, Demons, Shounen, Supernatural
Authors: Tanabe, Yellow (Story & Art)
Serialization: Weekly Shounen Sunday

Urasc manga-urile care au o poveste neinteresanta si sant lungi, si mai ales cele care au o poveste foarte interesanta dar sant scurte.

Kekkaishi este o manga care se aseamna cu Bleach (o urasc), adica e lunga incat te plitisesti si simpti ca nu are rost sa o citesti. De aceea Kekkaishi trebuia sa se opreasca pe la vol 10, dar fiindca autorul e prea adancit in 'faima' a dorit sa o faca cat mai mare.

Deci! Conform unei legende de cinci sute de ani, in acea vreme a existat un lord nesemnificativ care poseda o putere misterioasa si care a atras ayakashi (creaturi supranaturale). Tokimori Hazama a chemat un demon distrugator pentru a proteja pe stapan si castelul sau.
Puterea Domnului a stat pe teren chiar si atunci cand acesta a murit. Astfel, Tokimori a fondat clanul Hazama, care a mostenit tehnicile sale, pentru a proteja acel teren unde se afla ascuns castelul. Acest teren este Karasumori.
In ziua de azi, Yoshimori Sumimura si Tokine Yukimura, mostenitori de drept ai clanului Hazama, sant kekkaishi, si au misiunea de a proteja Karasumori.Acestia sant utilizatori care folosesc o tehnica numita Kekkai (cred ca stiti din Naruto).

Kekkai un cuvant de origine budista, utilizate in mod obisnuit in fictiune moderna. Ea este o forma de bariera de energie, care este utilizat in principal pentru a capta si de a distruge ayakashi care sant atrasi de acest shin'yūchi (pamant sacru).


Yoshimori si Tokine au multe greutati in indeplinirea responsabilitatii de a proteja Karasumori.
Urakai in sine este o organizatie guvernametala avand un consiliu care a supravietuit 12 ani, iar utilizatorii cu abilitate au un nivel mare de putere.

Pe parcursul povestii este dezvaluit incetul cu incetul ca legenda este plina de minciuni. Sursa reala a puterii lui Karasumori este Chūshinmaru, un fiu nelegitim al lui Hazama - fondatorul clanului.
In final, Yoshimori si Tokine cu ajutorul mamei sale si Tokimori gasesc un nou site pentru Chūshinmaru, prin deplasarea fondatorului al Urakai din domeniul tara-a-zeilor.
Restul de manga este alcatuita din caracterizare decente, raufacatori neimpresionanti dar placuti si bine-rotunjiti, intrigi politice, straturi de mister, arta atragatoare si mai presus de toate, un complot care progreseaza in continuare si in continuare, fara a uita vreodata radacinile... dar e prea multa 'vrajeala'.

Deci celor care iubesc acest gen de "Bleach" va sfatuiesc sa cititi si acest manga "Kekkaishi"

Asa ca miau miau...

3 comentarii:

 1. Uf, stii cat te invidiez ca apuci sa citesti manga-uri? Eu nu am mai citit unul de foarte multa vreme, si am atatea pe lista.... :(
  Cred ca o sa mai citesc doar cand voi incepe sa imi comand volumele din One Piece, altfel nu.

  Si ca o mica opinie: eu ador manga-urile foarte lungi. Cu cat mai lungi, cu atat mai bine! Nimic nu e mai grozav ca un manga (sau un anime) care iti place si nu se mai termina!
  Stii ce rau mi-a parut cand am terminat serii de zeci de volume/zeci-sute de episoade... asa mi-as fi dorit sa mai aiba

  RăspundețiȘtergere
 2. @Cedik ; imi plac mangaurile lungi, dar sa nu se repete povestea.
  De ce nu alegi o zi in care sa le citesti ? Eu de exemplu citesc numai in weekend.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am o zi libera la dispozitie... In cel mai fericit caz, asta se intampla o data pe luna, si atunci mai am si altele de facut. In weekend-uri sunt plecat, in timpul saptamanii lucrez

  RăspundețiȘtergere

Miauti's Manga List

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri