Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Apothecarius Argentum

Information
Type: Manga
Volumes: 11
Chapters: 44
Status: Finished
Published: May 2, 2005 to Oct 16, 2009
Genres: Romance, Shoujo
Authors: Yamashita, Tomomi (Story & Art)
Serialization: None

Daca tot vine Craciunul am decis sa va dau o manga 'telenovela'. O manga romantica unde dragostea e mai presus de orice.

Argentum Apothecarius incearca sa mascheze ingenios a nu fi un shoujo. Dar nu ne pacaleste pe noi - doar santem inteligenti. S-ar putea sa va pacaleasca la prima vedere cu arta ''girly'' a frumosului masculin - Argent. Dar ... vedeti, shoujos se presupune ca au caractere stereotipe. Ei ar trebui sa aiba un avantaj de sex feminin care este fie stangace si plina de necazuri, sau in mod constant chipper.

Povestea ar trebui sa fie despre obiectivele pe termen scurt cum ar fi ... bomboane de ciocolata comestibile pentru Ziua Indragostitilor, sau cadourile de la Mos Craciun. Caractere iubite nu au voie sa moara. Nu trebuie sa existe discutii de subiecte controversate (cum ar fi, sa zicem, avortul). Toate personajele importante trebuie sa fie sub 30 de ani. Totul trebuie sa fie alb-negru si evidente.

Actiunea se desfasoara intr-o tara din secolul XVIII - europeana - avand numele de Beazol. Acolo nu se gaseste nici magie, nici fantezie. Personajul al nostru de sex masculin este un om cu numele de Argent (Argint sau Plumb). De ce "Argent"? Ei bine, desigur, stiti cu totii ca Argent este cuvantul radacinata in latina pentru "argint", care i-se potriveste, deoarece parul lui este alb. Parul alb nu este pur si simplu o figura de stil pentru al face sa arate mai frumos. Este pentru ca atunci cand a fost nascut, el a fost hranit treptat cu otravuri pentru a devenit imun la ele (va reaminti de Dokuhime?). Un efect secundar ar fi parul alb. El a fost apoi vandut la regele Beazol pentru a servi ca un degustator de otrava pentru copilul regelui numai, Printesa Primula. Fiind un sclav, nu ia fost permis sa se imprieteneasca cu printesa, iar contactul fizic la fel interzis - deoarece tot corpul a fost saturat in otrava.

E destul de cool pana acum. Personajul principal este remizat acolo. Nu numai ca este un farmacist calificat, care poate vindeca aparent multe lucruri de la o varsta tanara, dar este, de asemenea, o arma (un asasin). Din copilarie, el a fost hranit cu otravuri si a fost adus in regat nu numai pentru a fi un degustator ci si a fi o excelenta arma. De obicei, doar printr-o atingere, el poate omora un om, iar sangele lui poate totpi chiar un zid, asa ca trebuie sa poarte manusi.

Printesa Primula este conducatoarea feminina. Ea este pasionat de produse alimentare, si doreste foarte mult sa fie prieten cu Argent. Cand incepe povestea, el este un adult liber, lucrand in afara palatului, la farmacie. Aceasta munca este perfect pentru el, deoarece este familiarizat cu diferite plante. El va fi rechemat de la coliba lui din padure pentru a deveni farmacist oficil.Exista, de asemenea si politica prin aceasta manga. Fiindca e un regat inseamna ca exista un conducator, un detinator de tron, ceea ce inseamna ca exista lucruri de ura. Cauza fiind regele Beazol. In unele momente, el pare a fi un amabilil rege intelept. La altii, el pare a fi un criminal insetat de sange (faptele lui Argent) uneori, impotriva politicii corespunzatoare, astfel facandu-l un ''persona non grata''.

Arta a fost un pic enervanta pentru mine la inceput si pe la jumate (a fost scanat dupa carte). Recunosc sant cam pretentios cand e vorba despre arta. A fost un stil, care arata mai mult decat firma pufoasa. Toate personajele par a fi destul de puternice in maxilar (Primula ar putea arata cu totul ca un baiat daca ea s-ar imbracat ca un baiat).

Deci pe scurt ; arta e acceptabila, povestea este mare ca o telenovela cu multe peripeti.

Asa ca miau miau... craciun fericit

0 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri