Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Usagi Drop

Information
Type: Manga
Volumes: 9
Chapters: 56
Status: Finished
Published: Oct 8, 2005 to Apr 8, 2011
Genres: Comedy, Drama, Slice of Life, Josei
Authors: Unita, Yumi (Story & Art)
Serialization: Feel Young

Salutare ! si Craciun Fericit !
Daca tot a trecut Craciunul as dori sa va prezint o manga dramatico-romatica, intitulata "Caderea Iepurasului"

Cred ca toti dintre voi a auzit de "Usagi Drop" si cred ca toti dintre voi ati urmarit anime-ul sau chiar live action-ul.

Nu prea am citit multe manga-uri cu genul josei. De fapt, am citit, dar e prima data cand am depasit numarul capitolelor. O mare parte din aceasta lista este dominata de grupul meu favorit - CLAMP.

Sa incepem, sa spunem ca "Usagi Drop" este o poveste emotionanta despre maturizare si puternicele legaturi care se pot tese intre oameni (in special copil - parinte).
Daikichi are 30 de ani si este barbatul normal al Japoniei, care traieste singur vazandu-si de munca lui.
Cu ocazia inmormantarii bunicului sau, Kawachi Daikichi, afla ca batranul avea o fiica de 6 ani, Rin si a carei mama era prea tanara si fara un simt al responsabilitatii foarte ridicat fata de fetita, care era si de negasit. Vazand ca niciunul din membrii familiei nu este dispus sa o ia in grija pe Rin, Daikichi, intr-un moment de impuls, decide sa fie el cel care o va creste. Nerealizand de la inceput implicatiile acestei hotarari, descopera incet incet impreuna cu Rin, dificultati, dar si momente placute rezultate din convietuirea cu noua sa "fiica", intorcandu-se cu gandul de multe ori la propria sa copilarie.

De asemenea punctul forte este complotul, care se intinde pe parcursul a peste 10 ani ,compresat in cateva volume. Veti vedea pe Rin ca un copil, dar pe parcurs se va maturiza ca un adolescent, apoi in cele din urma va absolvit ca un adult. Dupa cum ati citit despre cresterea lui Rin, de asemenea, veti fi, tratati in micile momente emotionale si nostalgice ca

"Hey, I've done that before too!".

Arta ramane in mod constant de simplu, dar dragut. Aproape emite o intruchipare a sentimentului manga. Desi trebuie sa recunosc, ca personajul favorit a fost Daikichi.

Are desigur si un simt wispy inradacinat in stilul obisnuit josei, numai ca nu se prea elaboreaza in genul ei. Peisajul este intotdeauna simetric - desi casele intotdeauna se simt cam goale (acest lucru poate fi doar un lucru cultural).

Pe parcursul povesti veti gasi alte personaje care se vor integra perfect in poveste. Pe langa Rin si Daikichi, avem pe Kouki Nitani care se va imprieteni cu Rin. El este un pusti imatur, dar a crescut impreuna cu Rin si este pasionat de ea. Atunci cand sant adolescenti, Kouki doreste o relatie mai profunda cu Rin. Kouki mai tarziu isi da seama ca Rin il iubeste pe Daikichi...
Un alt personaj ar fi Yukari Nitani - mama lui Kouki. Ea are 30 de ani si este divortata. Ea ii ofera sfaturi lui Daikichi privind cresterea lui Rin. Daikichi si Yukari Nitani au sentimente unu fata de altu, dar ...Modul in care sa incheiat a fost interesant, diferit de modul in care povestea jucat la inceput, desi este o situatie posibila doar intr-un cadru manga. Dar conflicte, probleme precum si bucuria de a creste un copil sant foarte precis portretizate. Deci recomandarea o fac parintilor sau copiilor care au un singur parinte.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri