Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

REAL

Information
Type: Manga
Volumes: 11
Chapters: 60
Status: Publishing
Published: Mar 19, 2001 to ?
Genres: Drama, Sports
Authors: Inoue, Takehiko (Story & Art)
Serialization: Young Jump

Mereu am sustinut ideea, ca manga cat si anime-ul nu tine cont de varsta, viata sociala sau hadicap. Mereu am crezut in ideea de mai sus, dar niciodata nu vazut intr-o manga sau anime personaje hadicapate. Poate din cauza ca nu vedeam cum trebuie.

Cum am ales aceasta manga. Istoria este mult mai in spate, incepand cu prima editie Nijikon, unde am vazut o persoana imobilizata intr-un scaun cu roti. Prima mea impresie a fost ceva de genul "ce dracu mai cauta si aia acolo..." dar pe parcurs ce ma maturizam, imi dau seama ca a fi un otaku sau un fan anime/manga nu tine cont de varsta sau handicap.
Asa ca am cautat anime-uri(mult mai multe) si manga-uri (mult mai putine), gasind personaje sau "eroi" in scaune cu rotile:
Ayase Shinomiya - Guilty Crown;
Misaki - Elfen Lied;
Nunnally Lamperouge - Code Geass;
Sayu Yagami - Death Note (dupa traumatizare)
Mashiro Kazahana - My-HIME
Joel Goldschmidt - Blood+
Takeuchi Sora - Air Gear
Rei - Neon Genesis Evangelion
Hayate Yagami - Nanoha A's
Shuko Suzuhara - Angelic Layer
Subaru - .hack//SIGN
Aoi - Flower (manga)
Johann Faust VIII - Shaman King
Grandfather - Ergo Proxy
Souichi Tomoe - Sailor Moon
Dan-sensei - Detective Academy Q

REAL este o serie manga a lui Takehiko Inoue, care se refera la baschetul in scaune cu 'rotile'. Desi nu la fel de populare de peste mari ca Slam Dunk, Real a trezit visul unor oameni care nu se puteau misca fara ajutorul acelor 'accesoriu', devenind astfel cea mai cautata si realista manga cu caractere luate din viata reala.

Povestea se invarte in jurul a trei adolescenti: Nomiya Tomomi, cel care abandoneaza scoala in cautarea unui scop in viata, Togawa Kiyoharu un franco-sprinter care joaca acum in scaunul cu roti baschet si Takahashi Hisanobu, un lider popular al echipei de baschet a liceului care se va trezi ca un paraplegic dupa un accident.
Caracteristicile reale a serie de personaje care se gasesc fiind marginalizate de societate in care traim, dar sant foarte unite de o trasatura comuna - dorinta de a juca baschet.Citind manga am tot incercat sa ma pun in locul lor, dandu-mi seama ca pe parcurs ca este greu sa traiesti in astfel de conditii. Poate din cauza ca fiecare om are o personalitate puternica sau slaba.
Nu exista nici o formula gen tipica pentru jocul de baschet, nu exista nicio consultare abatuta de invaliditate la care te-ai astepta. Acesta este pur si simplu o poveste condusa de trei personaje principale care se ocupa cu ceea ce este real in viata lor, aratandu-ne cum se face diferenta intre realitate si fantezie.
Ca si in realitate, manga ne prezinta cateva ideei sau ne reaminteste legile junglei; adapteazate, lupata si supravietuieste.

De asemenea, Real, se ocupa cu realitatea fizica de handicap, si psihologice de inferioritate pe care personajele lupta impotriva.
In timp ce baschetul este o mare parte din Real, un accent mai mare este pus pe dezvoltarea caracterului - Takehiko Inoue - dar este la fel de interesante sa exploreze trecutul personajelor, lumea lor interioara si incercarile lor de a realiza ceva in viata asa cum este in cautarea lor in sportul de baschet.
Asa daca doriti sa vedeti cum traiesc oamenii care au pierdut abilitatea de a merge, sau cum continue sa traiasca in stare noua, care poarta infrangerea zdrobitoare, umilire si singuratatea care vine in graba atunci cand esti proscris de catre aproape toti cei din viata ta, cititi aceasta manga.

Recomadarea acestui manga o fac atat oameniilor umblatori cat dar cel mai mult celor care au accesoriul de a merge si doresc sau le este frica de a deveni un otaku / fan anime-manga.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri