Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Pet Shop of Horrors


Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 41
Status: Finished
Published: 1995 to 1998
Genres: Comedy, Mystery, Fantasy, Horror, Supernatural
Authors: Akino, Matsuri (Story & Art)
Serialization: None

Antologia este rareori un succes comercial, indiferent ce forma ia. Proza, televiziunea, filmele, benzile desenate... , toate acestea face dintr-o anumita poveste ceva foarte cumplit (in sensul bun al cuvantului). Este usor pentru public sa nu reusesca sa gaseasca un carlig pentru a le mentine in jur, atunci cand se schimba baza povestii din segment in segment. Solutia ? Gasiti un personaj central sau de setare pentru a structura aceasta poveste.

Pet Shop of Horrors este o manga japoneza creat de Matsuri Akino. Madhouse a produs 4-episode OVA adaptate la unele capitole din manga.

Citind aceasta serie, s-ar putea sa cred ca pot mirosi parfumul dulce de tort si de tamaie care atrage clientii creduli in magazinul contelui D, un magazin exoctic din Los Angeles aflat in cartierul Chinezesc. Ca niste molii la flacara, cititorii va fi izbit de mirosul misterios al povestii. Intoarcand pagina de peste pagina, isi vor da seama ca timpul trece foarte repede (eu am stat pana la 4 dimineata), deoarece cautarea adevarului din spatele iluziei seducatoare din "Pet Shop of Horrors" este grea.


Povestea ne spune ca contele D nu vinde orice fel de animale, ci niste animale mistice. De la ingeri la sirene, de la pheonix la dragoni. El nu vinde pe bani aceste animale, pur si simplu. El vinde visuri pe care omul de rand nu mai stie sa viseze.
Dar grija cumparatorului este de a acepta un contrac de ingrijire. In cazul in care contractul este rupt contele nu poate fi tras la raspundere pentru orice se poate intampla. Deci, veti fi aruncati in a privi fascinantul si macabrul suflet al naturii umane.
Povestea este puternic evidentiata prin detaliu gros artistic si de design. Viscerat in natura, vedem la randul sau frumusetea, spre groaza de nedescris in fata ochilor nostri. Ochii va vor fi chinuiti cu teroare, dar Akino suspecteaza reactiile noastre si le reflecta intr-un mod ireal.

Acest aspect al povestii urmeaza un format traditional in cazul in care animalul ales de un caracter, are de a face cu propria personalitate, aspecte pentru animale de companie aducerea personalitatii proprietarului lor in prim-plan.
In acelasi timp, insa, exista o continua povestea de misterul din spatele Contelui D. Adevarat ca motivele Detective Orcot incearca sa-le descopere.

Arta in "Pet Shop of Horrors" pare destul de obisnuita dintr-o privire ... pana cand veti incepe sa vedeţti animale de companie. Cu amestecul lor de aspectele umane si animale, ele instantaneu vor sa iasa din "lumea reala" natura restul al cartii.

Si pentru incheiere, va spun de pe acum ca "Pet Shop of Horrors" nu este cea ce credeti voi ca este, ci este o poveste foarte interesanta. Ea nu are nici gen real in sine si poate fi accesat de aproape oricine, fara orice alte cunostinte despre anime sau manga. Astfel, opinia mea este ca "Pet Shop of Horrors" nu este nimic scurt.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri