Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Shin Angyo Onshi


Information
Type: Manhwa
Volumes: 17
Chapters: 75
Status: Finished
Published: 2001 to 2007
Genres: Action, Adventure, Drama, Fantasy, Historical, Supernatural, Seinen
Authors: Youn, In-Wan (Story), Yang, Kyung-II (Art)
Serialization: Sunday Gene-X (Monthly)

"Am gasit in sfarsit drumul meu mort in mainile reci..." asteptati, citat gresit.

Sincer sa fiu este primul manga coreean (manhwa) care ne spune despre speranta. Este al doilea manga care ne arata ca eroul principal poate ucide oameni nevinovati. Asta nu inseamna ca eroul este raul intruchipat, ci este un fel de selector asupra omului din poveste. El, Munsu spune ca cel care nu are sperante nu are pentru ce sa traiasca.


O manhwa ongoing despre un univers paralel in care, dupa distrugerea imperiului, tara e cutreierata de un fost agent special (angyo onshi), care incearca sa gaseasca un fost prieten transformat in dusman. In calatorie are alaturi o fata frumoasa - bodyguardul lui - si un omulet amuzant si tare nefolositor. La sfarsitul fiecarui capitol autorul ne prezinta explicatii din folclorul coreean.

Seria are loc intr-o lume care aminteste de vechea Koreea, si basmul lor popular-inspirat din aventurile Munsu, unul dintre putinii ramasi tutori impotriva coruptiei si a tiraniei.
"Shin Angyo Onshi" sau "Blade of Master Phantom" are loc in tara fictiva Jushin, un model dupa Koreea feudala. Povestea urmareste aventurile a lui Munsu, un Onshi Angyo, care au fost trimis special al regelui de Jushin. Cu toate acestea Jushin este distrus complet de oficiali corupti, dar, lasand pe Munsu in calatoria sa, el isi continua datoria de a distruge coruptia. La inceput, exista o natura foarte episodic pentru calatoriile lui care plateste frecvent omagiu la unele din literaturile clasice coreene. Cu toate acestea, povestea progreseaza iar numarul de caractere care se implica creste, ceea ce ne spune clar ca calatoria lui Munsu are un scop.

In timp ce calatoresc ca un Angyo Shin Onshi, cititorii vor veni in lectura cu arce fascinante, care pot fi foarte puternice, interesante, sau haotice in lume lui Munsu. In timp ce exista unele arce care necesita o asteptare pentru ca Munsu sa-si indeplineasca datoria, parti din trecutul sau incepe, de asemenea, in a descoperi progresele. Cititorii vor intelege in cele din urma ca ceea ce face Munsu ca un individ ce trebuie sa indeplineasca scopul sau in uciderea Aji Tae.


Shin Angyo Onshi ofera, de asemenea, o baza foarte puternica de mai multe personaje. Protagonistul Munsu aduce o imagine de montarea a unui anti-erou, datorita faptului ca el isi indeplineste datoria lui de Shin Angyo Onshi. Cand vine vorba de metode de rezolvare a situatiilor sale se dovedesc a fi discutabile, totusi Munsu ofera o minte stralucita si justificarile despre motivele lui se incadreaza la aceste actiuni.

Cum am spus si mai sus, Munsu este un personaj principal interesant, care este portretizat ca un anti-erou, avand metode foarte discutabile la indeplinirea obiectivului sau. Munsu nu este un om care se bazeaza pe puterile sale speciale, ci mai degraba el este incredibil de viclean si inteligent. E destul de complicate si poate fi perceput ca un crud sau nemilos, atunci cand este vorba de persoane inselatoare.
Mai tarziu el este unit cu alte personaje (Chun Hyang Bang & Ja), care permite sa-l vezi in dialog sau calatorie care devine mult mai interesant decat este deja. Sa nu uitam marea cantitate de personaje remarcabile care apare in intreaga poveste, fiecare cu povestea lui, scop sau obiectiv.

Opera de arta poate fi descris intr-un singur cuvant "uluitor". Personal cred ca opera de arta este cel mai bun aspect al acestei manga, cu o cantitate imensa de detalii puse in fiecare panou. Mediile sant superbe desenate cu nici un fel de taieturi de colturi.


Tot in legatura cu arta, cel mai mult imi place atunci cand Munsu isi cheama armata (poza de mai sus). Unele dintre ilustratii furnizeaza intimidare foarte buna si expresii care provin din personajele din poveste. Ea prezinta, de asemenea, o multime de scene de actiune, incat sa aiba loc in manwha. Insa cele mai multe dintre ele pot fi foarte sangeroase (cum ar fi decapitarea), astfel incat sa va avertizez in cazul in care aveti de gand sal rasfoiti.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri