Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Kagen no Tsuki

Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 16
Status: Finished
Published: 1998 to 1999
Genres: Mystery, Shoujo, Supernatural
Authors: Yazawa, Ai (Story & Art)
Serialization: Ribon Magazine

Intrebarea ar fi .. am ghinion sau noroc ? Pai explicatia ar fi... dupa ce am citit aceasta manga, am decis sai fac review. Am cautat niste imagini mai interesante si ca sa vezi, am gasit acest articol de la M-D.
Asa ca nu ma mai obosec si va voi oferi acest articol.

In ziua in care Mizuki Mochizuki se despartise de prietenul ei nu avea in minte decat cum sa stearga amintirile dureroase care le purta, nu numai pentru barbatul care a tradato, ci si pentru intreaga sa copilarie si familie. Mergand pe strada ea aude o melodie, este atrasa de aceasta piesa cu acorduri de chitara, si il intalneste pe Adam Lang, un tanar englez care aparent canta intr-o trupa, Evil Eye.

Mizuki este atrasa de acest Adam, si urmatoarele 2 saptamani si le petrece intr-o casa mare si parasita impreuna cu Adam, cei doi se indragostesc unul de altul, Adam o vede pe Mizuki ca pe iubita lui moarta, iar Mizuki incepe sa uite de viata dureroasa ce o ducea inainte, dar intr-o zi Adam dispare fara urma.Cand Mizuki credea ca a parasito deabinelea, primeste un telefon de la Adam, el ii spune ca va pleca, nu ii spune unde dar... ii spune lui Mizuki sa se intalneasca cu el la o intersectie inainte ca luna sa fie acoperita de nori.

Mizuki paraseste totul, familia, casa in care a crescut, si se indreapta catre intersectia respectiva, insa inevitabilul se intampla, inainte ca sa treaca strada unde se afla Adam, este lovita de o masina.Se trezeste undeva, la poarta dintre lumea mortilor si lumea celor vii, acolo intalneste o fetita care isi cauta pisica, Mizuki o ajuta sa isi gaseasca pisica.

In acelasi timp, Hotaru Shiraishi, este lovita de o masina in timp ce isi cauta pisica, ultimul lucru care si-l aminteste e ca o tanara a ajutato sa isi gaseasca pisica la poarta dintre cele doua lumi, dar aparent toate acestea au fost doar un vis, oare o va mai intalni pe tanara care a ajutato sa isi gaseasca pisica...?fie si chiar intr-un vis.

Primul lucru care mi sa parut neobisnuit la acest manga a fost autoarea, Ai Yazawa, care este bine cunoscuta pentru manga-urile ei realiste, [inposibil sa fi auzit de NANA] si al doilea lucru a fost ca genul manga-ului e ''supernatural''.

Nu ma asteptam de la o asemenea autoare la asa ceva, but I guess Yazawa-sensei is full of surprises.
Storyline-ul se bazeaza foarte mult pe idea reincarnarii, in sensul ca se pune foarte mult accentul pe: ''cine era Adam, cum de Mizuki avea amintirile iubitei sale moarte?''.

Fantasticul si realitatea merg mana in mana in acest manga, este dureros de real, dar in acelasi timp incredibil de ireal, deci partea asta e foarte bine realizata, personajele sunt foarte bine conturate, Mizuki sau Eve cum mai este numita are un trecut greu in spate.
Adam nu are o soarta tocmai fericita, iar Hotaru, este personajul care ma impresionat cel mai mult, desi era doar un copil judeca de multe ori cu mintea unui adult, si incerca sa o ajute cat putea pe Mizuki, chiar daca era ajutata de prietenii ei.

Veti avea parte de drama si tragedie de cea mai buna calitate, cel putin pentru un shoujo, manga-ul ajunge sa fie foarte trist prin ultimele capitole, are un final dulce amarui, ca sa zic asa... iar trairile personajelor sunt foarte puternice si bine intesificate.


Mereu am admirat stilul lui Ai Yazawa la capitolul asta, personajele au trasaturi foarte...reale ca sa ma exprin cat mai bine, dar frumos conturate si veti avea parte de ceva bishies, si ma refer aici la Adam si Tomoki care sunt o tentatie pentru orice fata *laughs*

Hotaru e desenata foarte cute, cu ochi incarcati, uniformele mi-au amintit de cele din Sakura Card Captor 0_O negre si cu berete pe cap, veti avea parte de multe cadre cu luna, deoarece astrul noptii joaca un rol inportant in acest manga.Paginile sunt cateodata prea incarcate cu dialorguri, insa designul personajelor compenseaza totul.

:Este cu siguranta unul din cele mai emotionante si bine gandite manga-uri citite vreodata, nu este genul acela de ''supernatural'' in care totul iese cu happy ending in final, e o poveste dura, insa care te invata ca singurul lucru care ramane in urma noastra e afectiunea pe care am purtato fata de mai multe persoane, sau fata de o singura persoana.Mizuki e un personaj extrem de complex, la fel si Hotatru, este primul manga in care mi-au placut toate personajele, in concluzie, incercatil... este povestea unor suflete chinuite, ce vor doar ca totul sa se termine si sa fie din nou inpreuna.

Deci pe scurt... revizuirea de azi a fost sponsorizat de inegalabila Tsume, al carui articol nici nu stiam.

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri