Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Team Medical Dragon

Information
Type: Manga
Volumes: 25
Chapters: 210
Status: Finished
Published: Nov 1, 2002 to Jan 28, 2011
Genres: Drama, Psychological, Seinen
Authors: Nagai, Akira (Story), Nogizaka, Tarou (Art)
Serialization: Big Comic Superior

Aceasta manga este cu dedicatie... spun asta pentru ca nu am mai vazut asa ceva, si o recomand cu toata inima unor oameni.

Dar, inainte de a merge pe burta asupra revizuirii, cred ca voi da un ... uh ... "usor" introducere alungita despre aceasta manga Echipa Medicala Dragon.

Cei care spun "Vreau sa fiu doctor, ca sa salvez vieti" se vor insela amarnic si mai ales vor da cu capul in sistemul politic medical.

"Team Medical Dragon" este un seinen japoneze despre ingrijiri medicale, coruptie, faima, si chesti politice. Ea a fost scris de Akira Nagai si apoi tras de Taro Nogizaka, sub supraveghere medicala de catre Mie Yoshinuma. Acesta a fost adaptat in doua filme dramatice Iryu, Iryu 2, si Iryu 3.

Team Medical Dragon a fost o experienta foarte diferit pentru mine, mai ales ca mereu imi parea a fi un bun job (nu vorbesc de salariu) daca erai medic. Am folosit acest manga pentru a fi un observator bun cand va fi vorba despre sistemul nostru medical.

Si, oh, ho ho, a venit aici Echipa Medicala Dragon, o experienta de relansare care m-am decis sa fac cel mai mare sacrificiu (4L pepsi T, 2 shaorme, 5 batoane ciocolata, 1kg cirese + banane, si desigur 1 ora pe buda) toate astea doar intr-o singura noapte.

Intr-adevar, in multe privinte, cred ca in mai multe moduri Team Medical Dragon ar putea trece drept la shounen, decat in seinen. La dracu ! n-are o multime de actiuni, o parte este romantism, in alta parte are comedie si in alta zona drama (adica e tare frate).

Povestea ar fi cam asa ceva... Dr. Katou este o femeie ambitioasa, care urmareste sa revolutioneze sistemul medicale corupt si ineficient japonez, de a deveni un profesor intr-un spital de predare. Ea recurge la un chirurg rebel, dr. Asada Ryuutarou, sa o ajute cu activitate de cercetare pe care o va catapulta la un profesor (care doreste faima). Cu toate acestea, refuzul de a se conforma la acelasi sistem, Asada va face un plan unde doreste sa distruga acea coruptie, pe langa faptul ca el va sacrifica toata echipa.
Katou este pregatita sa faca orice, inclusiv merge impreuna cu sistemul, in scopul de a-si atinge obiectivul final, dar ea incepe sa se intrebe daca nu cumva a mers prea departe in actiunile sale.Interesant la acest manga este faptul ca reuseste, aproape la perfectie, sa ilustreze plagile lumii moderne, in special ale medicinei. Aceste plagi sunt: vasalitatea, ignoranta, superficialitatea si.. mediocritatea.

Citat din manga:

A doctor… exists to save people’s lives. But a surgeon.. grows according to the number of patients he kills. That.. is the unavoidable reality. The peak of a surgeon’s ability is at the age of 35. Once you age, no matter how many times you cut someone open.. it’s already too late.

, dupa cum arata acest citat, plauzibil si realizabil de altfel, pana si in sistemul medical a patruns nepotismul si imbecilitatea. Nu mai vorbesc de doctorii care vad in bolnav o “recolta”, il vad ca pe ceva pe care il pot specula, uitand ca practica o meserie unde nu exista alt drum decat sacrificiul, sacrificiul personal.

Desi multi se uita la doctori ca la niste zei, ei sant niste simpli oameni, neavand alta deosebire decat pe aceea ca se afla in permanenta alaturi de moarte.

Un alt exemplu de realism in aceasta manga este procedura "Batista". Deci echipa TMD are ca scop sa faca o cercetare asupra acestui procedeu.

Procedura Batista (numit, de asemenea, cardiomiopatia dilatativa) a fost un experiment chirurgical cardiac, care vizeaza procedura pentru a inversa efectele de remodelare, in cazurile de stadiul final. In ciuda rezultatelor promitatoare, metoda a fost curand dovedit a fi nici un beneficiu.
Procedura Batista a fost inventat de catre chirurg brazilian Randas Batista in 1994 pentru utilizarea la pacientii cu non-ischemica cardiomiopatie dilatativa. Aceasta implica indepartarea unei portiuni de tesut viabil din ventriculul stang pentru a reduce dimensiunea sa, cu sau fara repararea sau inlocuirea valvei mitrale.Sa revenim la oile noastre... In timp ce personajele sant construite in afara arhetipului, ele par a fi realiste. Personajele principale, personajele secundare, raufacatorii, eroi, toate sant modelate de bine si de rau. Ei nu sant personaje pur si simplu artizanale, dar fiind personaje artizanale din experientele lor din trecut.

Cu note de subsol de lunga durata care insoteste lectura, si impreuna cu google, veti intra in marsul medical, si poate ca peste un an devi un mic medic.

Si intr-adevar trebuie sa ma inchin in fata artistului pentru desenele de mare precizie asupra corpului / organelor.

In concluzie, TMD a fost o experienta extraordinara, pentru reimprospatarea mea asupra shounen-lui. Cred ca mi-a schimbat cu adevarat preferinta genului... - Nup ! -, si poate in viata viitoare o sa fiu medic. Si sa nu uitam despre toate chestiile medicale implicate, desi.... In timp ce unele piese sant confuze, desi sant sigur ca daca ai face unele cercetari sau sa citesti notele de subsol, ti-ai putea da seama despre tot.

In ceea ce priveste scorul si recomandarea mea, eu as spune ca daca vrei sa devi doctor sau daca doresti sa vezi sistemul real medical, trebuie neaparat sa citesti acest manga fara oprire.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri