Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Adolf


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 36
Status: Finished
Published: Jan 6, 1983 to May 30, 1985
Genres: Drama, Historical, Military
Authors: Tezuka, Osamu (Story & Art)
Serialization: None

Adolf Hitler ! daca nu citeam nu stiam, sau daca stiam nu citeam , sau poate oarecum.

Adolf este una dintre cele mai tarziu lucrari ale lui Osamu Tezuka fiind in acelasi timp aclamat ca unul dintre cele mai bune manga create de catre autor. Avand in vedere ca se ocupa cu evreii si nazismul, comparatii dintre lucrarile sale "Maus" si manga "Adolf" au fost, publicate in jurul acelui timp, sau pe scurt soarta a facut sa se intample. Dar lucrarile sant incomparabile, deoarece ei se confrunta cu diferite parti ale Holocaustului. Adolf, spre deosebire de Maus, se concentreaza mai mult pe starea mentala a unui ofiter SS, apoi evreii si ceea ce va fi...

Aceasta este o poveste despre trei Adolfs. Povestea lui Adolf incepe in 1936 cu reporterul japonez Sohei Toge care calatoreste la Berlin pentru Jocurile Olimpice, izbindu-se de necazul in care fratele sau mai mic, un student international al Germaniei, va vi ucis misterios din cauza unui document.
Pentru mai mult dramatism, toate informatiile referitoare la fratele sau mai mic, dispar sau mai bine spus, sant sterse sistematic, ca si cum nu ar exista.
Investigarea acelei probleme, este mai tarziu aflat de catre voi (dracii mei cititori) moartea baiatului este conectat de acel document care este trimis in Japonia, cu informatii cu privirea la Adolf Hitler. Aceasta informatie va fi esentiala pentru al treilea reich, deoarece contine o dovada ca Hitler are sange evreiesc.
Desigur ca sa fie si mai interesanta aceasta legenda care poate sa fie reala, vor fi implicati inca doua persoane avand nume ciudat. Asa ca in acel incident vor fi implicati accidental Adolf Kauffman - jumate german, jumate japonez - si cel mai bun prieten, un evreu-german pe nume Adolf Kamil. Vietile lor si destinele sant in acel prezent in jurul valorii al celui mai mare secret, al treilea Adolf - Adolf Hitler.Desi povestea incepe si se invarte in jurul documentelor lipsa a lui Hitler, in esenta, aceasta este o tragedie de efecte ireversibile de spalare a creierului si devotament orb asupra psihicului unei persoane. Desi tema generala este starea mentala alui Adolf Kaufmann, celelalte personaje au, de asemenea, probleme mari si mici pentru a face sa se simta reale, dar accentul nu se pune pe starea lor mentala, astfel incat povestea nu exploreze psihicul lor atat de mult. Exista, desigur, si tema rasismului, dar care este destul de auto-explicativa.


A fost intr-adevar Adolf Hitler evreu? Acest zvon joaca un rol central in aceasta poveste. Este vorba de una dintre cele mai frecvente intrebari intrebatoare despre trecutul lui Hitler. In timpul Nüremberg, Hans Frank, un nazist, a fcut afirmaTia ca a gsit dovezi.
Desigur exista multe legende, iar una dintre ele se afla in Romania unde Adolf Hittler este inmormantat la Bucuresti.

Intr-un cimitir evreiesc de pe Bulevardul Ion Mihalache din Bucuresti exista un mormant pe a carui placa funerara scrie: „Aci se odihneste remasitele mortuare ale reposatului ADOLF HITTLER incetat din viata la 26 octombrie 1892 in etate de 60 de ani. Rugati-ve pentru dansul”.

Grafica personajelor este veche, deoarece 1083-1985 in acei ani se folosea moda aceea.

In cazul in care cititi acest manga va sfatuiesc sa cititi si cealalta manga intinulata "Mein Kampf"

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri