Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Jiraishin

Information
Type: Manga
Volumes: 19
Chapters: 72
Status: Finished
Published: 1992 to 1999
Genres: Action, Mystery, Drama, Seinen
Authors: Takahashi, Tsutomu (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Greu am citit aceasta manga. Nu-mi place ! Daca ar avea ceva cu puteri ciudate, merita sa o citesc. Asta nu inseamna ca nu e interesanta.

Cred ca nu merita sa mai spun ceva despre autor, deoarece il stiti. Avem in aceasta serie lunga, o serie de cazuri foarte deranjante care implica o varietate de personaje depravate si fascinante, care de obicei sant cadavre. Imaginati-va pe ecran in set-up si plata-off fiecare caz este indraznet, care va da asigurari, momente care va vor soca.

De exemplu in America de Nord aceasta manga a fost cenzurata.

Povestea se invarte in jurul lui Kyoya Ida, fiind cel mai bun detectiv din sectia Shinjuku din Tokyo. El si-a castigat de mult reputatia, deoarece isi urmeaza regulile, pe langa faptul ca metodele lui cam par ilegale (dar sant legale). In ciuda acestui fapt exista o serie de personaje ce-l admira pentru inteligenta si bravura sa, nu putine fiind momentele in care acesta foloseste arma din dotare pentru a aresta criminalii atunci cand legea se afla la impas. Si din cauza aceasta el primeste cele mai dificile cazuri, violente si complexe. Rece ca gheata si cu o minte limpede Ida va rezolva fiecare crima.

Cazuri sant in majoritate stabilite in Japonia anilor 90, datorita superb recreat la ciudatenii ale deceniului. Cum ar fi telefoanele celulare gigantice si moda timpului. Unele cazuri au loc in alte tari, astfel incat locatia vizitata este variata si mai ales arata partea intunecata a fiecarui colt ale globului.
Vorbind de intuneric, acolo personajul nostru Kyoya Ida. Niciodata nu a existat in manga-uri un astfel de politist clocit. Rece, economic, punctulal. Nu, pana la punctul in care nu putem identifica cu el, dupa cum exista indiciile subtile de emotii din spatele acestui exterioar dur. Noi nu avem nevoie pentru a vedea eroul nostru varsand lacrimi.

Arta mi-sa parut fascinant, ca si cum as purta niste ochelari negri. Din unghiul meu pare realistic.

Deci...
actiunea: ritmul rapid si grafica violenta.
personaje: interesante si inca nedezvoltate.
arta: intunecata in mare parte dar cu atmosfera ciudata.
plotul: coerenta libera, dar totul functioneaza pana la sfarsitul anului.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri