Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Brave 10

Information
Type: Manga
Volumes: 8
Chapters: 47
Status: Finished
Published: Oct 5, 2006 to Dec 4, 2010
Genres: Action, Adventure, Historical, Seinen
Authors: Shimotsuki, Kairi (Story & Art)
Serialization: Comic Gene

Ciudata aceasta manga. Spun asta, deoarece dupa citirea lui am aflat ca cica se face un anime. Din trailer pare destul de bine si parca respecta povestea.

Dupa moartea lui Hideyoshi Toyotomi faimosul samurai Sanada Yukimura detine importanta strategica a castelului Ueda. In scopul de a pune o lupta impotriva fortelor mult superioare, Tokugawa Sanada decide sa stranga zece razboinici puternici sub stindardul lui (parca seamana cu Samurai 7). Intre timp, Tokugawa Ieyasu trimite trupele sale la masacrul de la templele din Izumo.
Isanami singura supravietuitoare de la acel masacru, este salvata de catre un 'somer' ninja numit Saizo Kirigakure.

Povestea nu este foarte unica. Chiar daca unul dintre genuri inregistrate pentru aceasta manga este "istoric", este mai mult despre lupte ninja decat orice alceva. Ceea ce ma tinut pe nivelul 'bucurie' in aceasta manga, a fost dinamica dintre personajul Saizou si Isanami si dialogul comic. Saizou incepe manga ca un singuratic morocanos, dar el petrece mai mult timp cu preoteasa si dezvolta o dorinta de a o proteja. Saizou se lupta cu identitatea sa ca un ninja.
Trebuie sa recunosc, ca m-am bucurat de lectura, iar personajele nu au fost prea adancite. Unele piese a fost foarte cliseate, cum ar fi celebrul "I cant even protect her ??? Im worthless! Im such a faggot. Maybe I should give up this way of life" Ei bine, asta a fost 'overexaggerating', dar voi spune ca a fost partea cea mai rea a acestui manga.

Arta este remarcabila, deoarece eu aleg cam 80-90% ceea ce e bun. Arta este un punct de artist, poate fi cu siguranta mandru de asta. Modul in care artistul imortalizeaza actiunea de ritm rapid, mentine in acelasi timp detaliu pentru a nu se pierde caracterele intr-o mare de efecte de miscare. Uneori m-am trezit obligat sa ma uit la paginile si panourile anterioare, in scopul de a-mi da seama ce se intampla.

Scenele de lupta sant dinamice, iar povestea are ritm rapid, asa ca face un complot cam 'lame' (pana acum).

Oricum, acest lucru ar trebui sa ia in jurul valorii de manga 20 ~ 50 min daca cititi in mod continuu, asa ca va recomand acest lucru tuturor celor care au timp.

Asa ca miau miua...


3 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri