Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Chronicles of the Grim Peddler


Information
Type: Manhwa
Volumes: 6
Chapters: 31
Status: Finished
Published: 2005
Genres: Fantasy, Magic, Romance
Authors: Lee, Jung Ah (Story & Art)
Serialization: None

Cred ca toti ati auzit de 'Fratii Grimm'. De Jacob si Wihelm Grimm care s-au nascut in 1785, respectiv 1786, in Hanau, langa Frankfurt. Cica, amandoi au urmat dreptul la Universitatea din Marburg. In 1812, au publicat culegerea "Copiii si basmele lor". Printre acestea, cele mai cunoscute sant "Cenusareasa", "Frumoasa din Padurea Adormita", "Scufita Rosie", "Hansel si Gretel", "Alba-ca-zapada“.

Asa ca acest articol va fi o analiza sau o 'aberatie' interesanta.

Ceva ce voi nu stiti voi ar fi ca fratii Grimm au scris cate doua versiuni a fiecarei povesti. S-ar spune ca prima versiune, cea originala, ar contine povesti macabre adevarate. Deoarece aceste 'bazme' reada un continut terifiant, ele nu au putut fi publicate. Asa ca povestile au fost modificate.


Asa ca povestirile din Kinder-und Hausmärchen includ scen eviolente, care de atunci au fost curatate. De exemplu, versiunea pentru Grimms "din" Alba ca Zapada "se termina cu dansul la nunta Albei-ca-Zapada in care mama vitrega purta o pereche de pantofi de fier rositi in rug... unde va muri in chinuri"

Versiune de Grimms al povesti "din" Printesa si Broscoiul "descrie ca printesa arunca broasca de un perete in loc de a-l saruta. Unele dintre masuri de cruzime si violenta poate sa fi fost o reflectare a culturii medievale din care provin povestile, cum ar fi scene de - vrajitoare arsa- , asa cum este descris in "Cele sase Lebede"


Oricum in "Chronicles of the Grim Peddler" reda pe Peddler Grim, un negustor abulant care calatoresti prin basme, oefrindu-le locuitorilor dorintele "inimile lor" Ca si in povestile al Fratilor Grimm, "Chronicles of the Grim Peddler" ofera aceasi tematica educativa. Asa ca pazeste-te de binefacatori, care ofera daruri, pentru ca schimbarile neasteptate si terifiante vor urma.
Arta este frumoasa, ar fi minunat sa vezi mai multe imagini complete colorate ale personajelor, dar exista, evident, limitari pentru asta. Imi place, de asemenea, caracterele constante (pisica neagra, Peddler, si banuiesc Medicine Man poate fi unul). Acele parti ale poveștii sant cele mai interesante.

Sincer M-am bucurat de poveste, pentru cea mai mare parte, desi 'Scufita Rosie' a fost favorita mea. Avand in vedere ca povestile originale Grimms sant franate, imi dau seama cat de nebune pot fi.

Ce nu mi-a placut: Uneori, dialogul a fost instabil, care ar fi putut fi o eroare de traducere / editare. Uneori m-am simtit ca si cum pagini raman in loc, problema fiind traducerea.

Inainte de a incheia as dori sa va spun o legenda legat de Brasov care se spune ca a fost prezentata in "Fratii Grimm".

O poveste scrisa de Fratii Grimm spune ca 130 de copii din Germania au venit in Brasov, in secolul XIII.
Legenda copiilor din Hameln, care au intemeiat cetatile transilvane, ar putea avea si un sambure de adevar

"Copiii din Hameln" de fratii Grimm este o prelucrare a unui basm german de acum 726 de ani. Putina lume stie ca frumoasa poveste care ne-a incantat incepe in Germania, dar se termina in Brasov. De ce in Brasov (ciudat)? In povestea lui Jacob si Wilhelm Grimm prezinta 130 de copii disparuti din localitatea germana Hameln si aparuti misterios in zona Brasovului. Urmasii lor ar fi intemeietorii celor sapte cetati sasesti din Transilvania, inclusiv a Coronei. Daca basmul este exploatat la maximum in promovarea orasului Hameln de azi, la noi, nicio vorba despre "Copiii din Hameln". Brasovul e orasul legendelor, dar fratii Grimm ne-au daruit una celebra in Occident.

O inscripţie de pe o casa din orasel atesta ca un strain imbracat in haine colorate a rapit 130 de copii din Hameln, in ziua Sfintilor Petru si Pavel, pe 29 iunie 1284. Casa are o fatada din 1602, dar se banuieste ca e cu mult mai veche. O cronica a orasului din 1384 spune ca "sant 100 de ani de cand copiii nostri au plecat". Deci, ceva s-a petrecut cu acei copii, dar adevarul ramane un mister. Unii specialisti au presupus ca a fost vorba de o epidemie, in acest caz fluierarul cu haine pestrite fiind simbolul mortii. Altii, ca a fost vorba de o alunecare de teren in zona raului.
Preotul Fiederich Mueller de la Biserica Neagra din Braşov, dupa ce a vizitat toate comunitatile saxone din Transilvania, a scris, la indemnul Fratilor Grimm, culegerea "Legende din Transilvania" (Siebenburgische Sagen). In legenda cu numarul 141, prelatul brasovean scrie: "Noi, germanii din Transilvania, santem copiii luati de fluierarul imbracat in haine colorate din Hameln si, calatorind indelung pe sub pamant, am urcat la suprafata in mijlocul Transilvaniei, prin pestera Meresti, Valea Varghisului, si astfel am fondat cele sapte cetati".

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri