Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Metro Survive


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 16
Status: Finished
Published: 2006 to 2007
Genres: Drama
Authors: Fujisawa, Yuki (Story & Art)
Serialization: Shounen Champion

Tineti minte filmul "Daylight" din anul 1996 cu Sylvester Stallone ? Acel film in care erou impreuna cu un grup de oameni raman in tunel blocati, din cauza unui camion care explodeaza, fiindca continea substante chimice periculoase.
Ei bine daca v-ati adus aminte sau daca nu ati vazut filmul am sa va spun ca exista o manga, avand aceeasi baza dar cu o poveste diferita.
Desigur japonezii mereu au exploatat toate genurile cu dezastre naturale punadu-le in creatiile lor.

Supravietuirea in Metrou explica reactiile oamenilor in timpul unui dezastru. Ceea ce va spun aici va fi emotiile din partea de jos a inimii, descoperirind astfel inima adevarata a unei fiinte umane. Veti cunoaste oamenii disperati care au dat la o parte speranta de a trai si oameni care se lupta pentru viata lor.

Actiunea se dsfasoara undeva intr-o statie de metrou, pe undeva prin mijlocul orasului Tokyo.
Protagonistul povestii este numit Mishima Shogo, un tanar cu o sotie si un copil. Fiindca actiunea se desfasoara mai mult in Tokyo Expolis, un fel de moll sau mai bine spus un paradis de sticla, avand tot ce-ti doresti. Din cauza construirii rapide, de dragul deschiderii la timp, din cauza unor specialisti in constructii care nu vor observa slabiciunile structurii... bla bla bla etc etc. Prioritatea principala de reparatie este aceea de interior, iar omul care se ocupa este Mishima.


Povestea este destul de simpla si interesanta din punctul meu de vedere. E asa de simpla, incat este usor sa anticipezi orice miscare a continutului.
Deci actiunea in metrou, chiar in ziua de nastere a fiului - Mishima . Dupa cumpararea unui cadou si dupa ore suplimentare el decide sa plece spre casa.
Urcat in metroul si indreptandu-se spre casa, va avea loc un cutremur in care 'trenul' va sarii de pe linie.
Cu doi batrani, doi vagabonzi, doi parinti impreuna cu fiul lor, dirijorul al trenului si Sachi eroina, Mishima va avea un destin sa faca fata problemelor care vor urma.Oricum personajele sant cat de cat reale si pot fi idetificate usor in fiecare metrou. Personalitatea lor sant bine definite, iar constructia lor bine conturata.

Deci vrei o manga scurta, dar placuta care se ocupa cu natura adevarata a unui om atunci cand se confrunta cu disperare? Metro Survive este alegerea buna.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri