Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Dororo


Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 19
Status: Finished
Published: Aug 27, 1967 to Jul 20, 1968
Genres: Action, Adventure, Demons, Drama, Fantasy, Martial Arts, Samurai
Authors: Tezuka, Osamu (Story & Art)
Serialization: None

Salutare lume draga ! Azi o sa va stresez putin cu o manga clasica facuta de Tezuka.

Asa ca avem o carte monstruoasa de dimensiune, umpluta cu monstrii de toate formele, care vor sta in fata eroilor.

"Dororo" este un manga thriller japonez, in care se invarte in jurul valorii unui rounin din timpul perioadei Sengoku.
Personajul principal ar fi Dororo, un orfan devenind hot, care ajunge in compania lui Hyakkimaru (Micul monstru), vanator de demoni. Numele fiind luat din copilaria autorului (dorobou - hot).
Inainte de a se fi nascut Hyakkimaru, tatal sau, un lord feudal avid de putere, incheie un pact cu 48 de demoni (manjini), carora le permite sa ia fiecare cate o parte din corpul fiului sau nenascut, in schimbul unei mari puteri oferite de acestia (dominatia completa a tarii). Hyakkimaru se naste fara maini, picioare, ochi, urechi, nas, gura, o creatura care abia daca are ceva oamenesc in ea si pe care tatal sau il va arunca in rau. Insa Hyakkimaru este salvat si crescut de Dr. Honma, care-i confectioneaza membre artificale si-l invata sa lupte cu demonii.Timpul trece si copilul creste ca un baiat care se numeste pe sine Hyakkimaru. De fiecare data cand Hyakkimaru elimina un diavol, el recupereaza una din partile sale lipsa. Hyakkimaru intalneste un 'hotoman' mic pe nume Dororo si impreuna calatoresc rural, in cautare de diavoli care poseda "piesele" lui Hyakkimaru.


Arta este pur Tezuka atunci cand vine vorba de desene sau modele de caractere, astfel incat ochii mari, nasul proeminent si expresiile faciale exagerate ocazionale sant de asteptat. Cei familiarizati cu alte lucrari Tezuka recunosc insa ca, in timp ce caractere pot fi oarecum un design simplu (relativ), cu siguranta nu a fost din cauza lipsei de talent nici pe partea de autori pe care el demonstreaza in liniile detaliate si complicate pe care le foloseste pentru crearea mediului personajului sau trait.

Initial manga ruleze in Japonia din 1967 si finisarea a avut loc in 1968.

Oricum daca va place clasicul va sugerez sa urmariti si acest manga.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri