Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Solanin


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 28
Status: Finished
Published: Dec 5, 2005 to May 2, 2006
Genres: Drama, Slice of Life, Seinen
Authors: Asano, Inio (Story & Art)
Serialization: Young Sunday (Weekly)

E pentru a doua oara cand incer sa fac un articol la acest manga. Si, am impresia ca nici acum nu voi reusi sa fac ceva bun.

Asa ca Solanin vine cu un "slice of life" despre un cuplu tanar si intamplarile de zi cu zi ce le afecteaza viata.

Dupa absolvirea colegiului, Meiko se trezeste ca un salariat plitist de viata, ne simtind nici o legatura fata de ceea ce face ea, colegii ei, sau seful ei. cati din absolventii gasesc aceasta dorinta de a face acelasi lucru nu cu mult timp dupa inceperea primului loc de munca? Plecam de la liceu, cu scopul de a gasi ceva ce vrem sa facem pentru tot restul vietii noastre. Ne petrecem ani in colegiu sau universitate in incercarea de a ne identifica cu ceea ce este si de a colecta competentele necesare pentru a urmari o astfel de cale...


Toate personajele din Solanin se simt foarte bine. Meiko ar putea fi oricine, absolut oricine. Lucrurile pe care le simte fata de slujba ei, lucrurile pe care ea gandeste si simte, temerile si indoielile ei si sperantele - Nu stiu vreo persoana de varsta ei, care sa nu se gandeasca si sa simta cel putin jumatate din aceleasi lucruri. Deciziile pe care le face sant bazate pe propriile capricii si esecurile ei, si triumfurile sant de a decide 'care sant care'.
Ma simt ca si cum as putea sti personal pe Taneda, Kato, Jiro, Ai, sau la oricare dintre celelalte, sant toti oamenii convingatoari si Solanin ar putea avea usor centrul in jurul valorii de nici una dintre ele.Asano Inio are un stil ciudat capricios. Fetele lui, in special, par foarte copilaroase, ceea ce face greu in a vedea ca twentysomethings - un fel de ciudat pentru unele scene. Cele mai multe dintre ele au fost, de asemenea, foarte asemanatoare in design si tipul de corp, ceea ce le face mai putin interesant din punct de vedere vizual.

Personajele lui au fost, de asemenea, tineri, dar parul facial a ajutat sa seteze un interval de varsta mai convingatoare.

Indiferent de neajunsuri stilistice, desi, opera de arta a lui Asano este foarte solida si toate personajele sale sant minunat de expresive, exista un echilibru bun intre caricaturi stupide si fete grave.

Dupa cum am spus, Solanin nu ofera nici un raspuns, dar e un fel de reasigurare in asta.

Asa ca miau miau...Un comentariu:

  1. Aș zice că imaturitatea chipurilor personajelor (de fapt protagoniștilor, că e perfect capabil să deseneze personaje cu chipuri mature) lui Asano este foarte potrivită ținând cont de faptul că emoțional sunt încă niște copii.

    Mai mult decât Solanin îmi plac povestirile scurte. E un pic prea dulceag și afectat, însă în doze scurte este foarte puternic. Totuși, de abia aștept traducerea lui Nijigahara Holograph.

    RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri