Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Ōoku: The Inner Chambers


Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 
Status: Publishing
Published: 2004 to ?
Genres: Drama, Historical, Samurai, Military, Josei
Authors: Yoshinaga, Fumi (Story & Art)
Serialization: Melody

Orice fel de cuvinte pot folosi pentru a descrie aceasta serie. Ar pali in comparatie cu scrisul, arta, aroma de serie de pe un intreg, si intr-adevar parca simt deja o pierdere de pe acum, despre aceasta revizuire.

Povestea pe care v-o propun se petrece in Japonia, in anul 1716. Nu este vorba despre Japonia medievala asa cum o stim noi, ci despre o istorie alternativa a Japoniei, unde o epidemie misterioasa care loveste numai barbatii, in special pe cei tineri, aproape a decimat populatia masculina a tarii. Drept urmare, femeile se vad nevoite sa preia multe dintre rolurile barbatilor, iar barbatii sant pretuiti mai mult pentru capacitatea lor procreare.


Asa ca autorul, Fumi Yoshinaga, construieste ceea ce la prima vedere pare a fi o poveste inversa-harem, pentru cei familiarizati cu termenul, concentrandu-se pe multitudinea de membri de sex masculin atractivi, dar repede se dovedeste altfel: aceasta este situat intr-o inchisoare, cu corespunzator mentalitatii brutale pentru a merge impreuna. Da!, exista hartuire sexuala si non-grafic sexual-homosexual, dar voi ezita sa numesc acest titlu un shounen-ai.

De acolo, ne intalnim cu o varietate de personaje diferite, dintre care multi sant indeplinite, cu un final tragic, deoarece aceasta poveste construieste o istorie alternativa a Japoniei feudale, formarea acesteia intr-o forma, bine ... destul de necunoscut in acest moment.


In aceasta societate rolurile dintre sexe sant inversate, chiar si Shogunul este o femeie, iar palatul ei gazduieste faimoasele Camere Interioare (“Ohoku“), unde se gasesc cei mai frumosi barbati din Japonia, al caror unic scop este de a o servi pe conducatoarea tarii.

Titlul de shogun (de fapt Sei-i-tai shogun, "marele general care subjuga barbarii din est") ca institutie guvernamentala, echivalent cu cel de "generalissim", a fost acordat initial de imparatul Go-Toba (1184-1198) sefului clanului Minamoto, Yoritomo, in anul 1192, astfel conferindu-i puterea militara in stat. Japonia a fost carmuita de shoguni timp de sapte secole, insa doar cinci familii au detinut demnitatea shogunala: Minamoto (1192-1219), Fujiwara (1226-1252), familia imperiala (1252-1338), Ashikaga (1338-1573) si Tokugawa (1603-1868). Familia Fujiwara se trage din clanul Nakatomi, cel care furniza din tata in fiu preotii religiei bastinase Shinto. Clanul Nakatomi va primi dupa revolutia Taika din anul 645, numele de Fujiwara.Cand Yunoshin ajunge la palat, Camerele Interioare sant inutile, fiindca Shogunul este doar o copila si nu se poate "bucura" de barbatii al caror unic scop este... Insa moartea neprevazuta a tinerei Shogun aduce o noua femeie, Doamna Yoshimune ( Kou Shibasaki ), iar aceasta nu numai ca este destul de matura pentru a intra in Camerele Interioare, ci are propriile ei planuri.Artistul foloseste stiloul ei pentru personaje pline de emotie, in timp ce sant rare si nu neaparat detaliate, evoca unele dintre personajele cele mai emotive si subtile expresive vazute vreodata intr-o astfel de poveste. Se poate sa te uiti la un personaj de la panou la panou de a vedea o evolutie dinamica a proceselor de gandire ale personajelor.


Oricum incazul in care nu aveti rabdare sa cititi aceasta manga, va sugerez sa urmariti macar filmul cu acelasi nume.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri