Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Dragon Head


Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 89
Status: Finished
Published: 1995 to 2000
Genres: Action, Mystery, Drama, Horror, Sci-Fi, Psychological
Authors: Mochizuki, Minetaro (Story & Art)
Serialization: Young Magazine (Monthly)

Aseara, fiind plitisit de moarte, navigand pe suprafata netul, la cateva pagini mai incolo, imi atrage atentia o imagine. Prima data am crezut ca-i o poza 'fake and gay', deoarece avea un nume la misto.
Dragon Head este manga care a intrat topul meu cu cele mai misto manga-uri citite vreodata. Dragon Head este o poveste apocaliptica complicata, o poveste realistica, daca s-ar intampla asa ceva.


Daca as rezuma intr-un cuvant, as spune "palpitant". Este ca si cum ai transpira de palpitatie stand pe scaun, atunci cand mintea amorteste din cauza excitatiei de la marginea fiecarui capitol in parte. Teru, personaj principal, se trezeste prins intr-un tunel intunecat, impreuna cu toti colegii lui morti. Ametit si confuz, el incearca sa caute supravietuitori, dar in acelasi timp isi pune intrebari.

De ce este atat de cald in tunel? Ce este cu toate cutremurele ? De ce oamenii au innebunit?
Teru se confrunta cu toate aceste intrebari si multe altele. Incet, incepe sa realizeze ceea ce a devenit din lumea pasnica cunoscuta lui. Lumea a devenit infernala, din motive necunoscute pentru toata lumea, inclusiv si pentru tine. Mangaka nu te tine de mana si nici nu te hraneste cu raspunsuri. Trebuie sa pui cap la cap informatiile de-a lungul povestii ca sa afli raspunsurile, pe care il framanta pe personajul Teru.


Din punctul meu de vedere povestea este perfecta, cu exceptia unor capitole care te duce la final. Incearca un pic pentru a fi profund emotional, si vei obtine un discurs cat de cat ridicol despre frica. Ele sant realiste si asta spune foarte mult. Poti simti de fapt de la ei; frica lor, speranta lor, surpriza lor, dezamagirea lor... Totul e acolo pentru tine.E asa de complicata incat dupa un timp, incepi sa te gandesti "trebuie sa fie somthing supranatural", dar, in acelasi timp, aveti acel sentiment de catastrofe naturale. In cele din urma, tu inca nu esti foarte sigur, dar cele mai multe intrebari au raspuns, intr-un mod care sa te multumeasca.


Arta este aproape prea detaliat. Este greu de decizi unde trebuie sa te uiti. De la sistemul de metrou, la orase-fantoma, pentru cladirile, gunoi-asternute, au venit impreuna perfect pentru a crea lumea apocaliptica din Dragon Head.


Nu sant eroi shounen aici. Fiecare personaj este in mod constant coplesit de frica. Uneori se hranesc cu frica si sant capabili sa faca lucruri miraculoase. Ei isi vor da seama cumva de o cale de iesire din situatia lor si de a trai pentru a vedea o alta zi. Dar cele mai multe ori nu se rupe. Teru ar putea injunghia pe cineva daca e prea speriat. Ako va da sufletul la picatura. Nobu e nou om, rupt de realitate. Un singur cuvant pentru a descrie personajele - "Flawed"

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri