Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Mademoiselle Butterfly


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 10
Status: Finished
Published: Dec 8, 2001 to Aug 10, 2006
Genres: Drama, Historical, Romance, Shoujo
Authors: Ogura, Akane (Story & Art)
Serialization: LaLa DX

Cred ca v-ati saturat de povesti horror, si, am impresia ca va doriti ceva romantic. Asa ca prin un fenomen ciudat al sortii, am sa va aduc un manga romantic, care cred ca merita un review cat de cat. In pricipiu este emotiva si am ales-o deoarece am avut nimic de citit, asa ca am inceput sa o citesc. Dar, asa cum citeam, am si terminat-o.

Lucrurile stau in felul urmator: cand avea doar noua ani, tanara noastra domnita - personajul principal - este vanduta de catre familia ei la o casa de gheise. Fireste ca in orice 'bordel', va primii pregatirile necesare pentru a deveni o gheisa. Asa ca micuta isi accepta destinul. Fiindca ii plac foarte mult fluturii, numele ei de gheisa va deveni Butterfly.


Langa casa de gheise traieste un tanar artist pe nume Chinatsu Fukazawa, care inca de cand era ea mica i-a fost un bun amic. Butterfly ajunge sa il iubeasca in taina, iar pe parcurs vor devenii un cuplu ideal. Artistul nostru pe langa faptul ca provine dintr-o familie instarita, el isi castiga traiul facand tatuaje, in ciuda faptului ca in acea perioada tatuatul era ilegal.


Butterfly ajunge la varsta la care poate fi vanduta (16), lucru fata de care nu se poate impotrivi fiindca gheisele sant datoare sa isi plateasca datoria pe care o au fata de stapanele lor. Asadar, va intervenii unul dintre clientii lui Chinatsu, decizand s-o cumpere. Neavand de ales, Fluturasul nostru nu se poate impotrivi, insa despartirea de persoana pe care o iubeste ii cauzeaza o durere foarte mare.
Sincer, aceasta poveste imi aminteste de un alt manga sau mai bine supus de un one-shot Sonezaki Shinjuu. Daca tot vorbeam de one-shot, "Mademoiselle Butterfly" sau numele alternativ "Memories of You", a fost la inceput creat ca o manga scurta. Iar din cauza succesului, a ajuns sa fie facut un manga in toata regul.


Oricum este o poveste obisnuita, specific genului "un sfarsit fericit", dar a carui poveste evolueaza intr-un mod interesant si ca merita sa fie rasfoit de cei care aleg acest gen.

Desigur veti gasi prin a doua jumatate drama undei putin tulburatoare si emotionala, presarata cu tot felul de evenimente atat fericite cat si triste. Cu alte cuvinte, lucrurile evolueaza rapid, spre deosebire de prima parte, cand lucrurile vor parea putin cam anoste.

Asa ca miau miau...


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri