Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Amon: The Darkside of Devilman


Information
Type: Manga
Volumes: 6
Chapters: 41
Status: Finished
Published: Jan 21, 2000 to Apr 24, 2004
Genres: Action, Demons, Super Power, Supernatural
Authors: Nagai, Go (Story), Kinutani, Yuu (Art)
Serialization: Magazine-Z

Mereu am considerat ca atat anime-urile cat si manga-urile (unele) din zilele noastre nu mai sant cum erau odata. Prima mea experienta de anime, (in afara de masa de piata numit desene animate pentru copii din anii 80), a fost seria Sailor Moon, Dragon Ball si OVA-ul Amon: The Darkside of Devilman.
Asa ca daca va placut cum arata Zetman va sugerez sa incercati si acest manga care a reusit sa obtina o poveste, realizate in intregime de Go Nagai insusi, iar altele de alti autori.


Amon, pentru neinitiati, este demonul cu care Akira Fudo, protagonistul din benzile desenate originale, se imbina pentru a obtine puterea de a invinge demonii si de a salva omenirea. Akira se alatura ca demon si reuseste sa-si pastreze latura omeneasca, anuland astfel psihicul in contrapartida.


Terenul este destul de simplu, cu toate acestea, e aproape complet ingropat sub violenta extrema si intrebari; ex: Cine dracu e asta ? Ce se intampla exact aici ? Ce dracu' ? - se vor repeta pe tot parcursul acestui manga.

Povestea incepe cu frica din Tokyo, care ruleaza agresiv pe tot parcursul in care o stire data la TV, ca cica demonii, de fapt, exista printre noi. Paranoia si partea intunecata a umanitatii fierbe pe strazi, iar omul se intoarce impotriva lui, si suspecteaza ca cineva ar putea fi, un demon ascuns in haine de om. In mijlocul tensiunilor in crestere, tragedia pe care Akira o va avea, ii va provoca retragerea in subconstientul sau, permitand lui alter ego-ul Amon sa se elibereze din cusca carnala Akira.


Sant destul de desensibilizat la violenta (minciuni!), dar exista mai multe scene care ma facut sa cred, OK... cred ca merge prea departe.


Arta nu pot dat vina ca nu e nimic in neregula cu ea, si, atata timp cat veti devora citind, veti stii cine sant personajele (si cele mai multe dintre ele), dar nu exista o trecere evidenta de timp intre "rate" si explicatii date.


Cele trei evenimente, sant importante sa subliniem, ca un complet deconectat unele de altele, ceea ce face mult mai interesant ca o naratiune a blocurilor vizate de a imbogati saga originala, ca evenimente unice. Partea centrala este cel mai importanta si interesanta, povestind originile de nasterea lui Amon. In afara de acest lucru dezvaluie motivul pentru contrastul lor, dar mai ales dezvaluie detalii tulburatoare si neasteptate, precum si de directionare a lui Satan cu privire la natura lui Amon insusi, care se dovedeste a fi cel mai puternic demon.

Asa ca numai stati pe ganduri si apucati-va de citit.

Asa ca miau miau...


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri