Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Alice 19th


Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: 40
Status: Finished
Published: Jun 20, 2001 to Mar 5, 2003
Genres: Comedy, Drama, Fantasy, Romance, School, Shoujo, Supernatural
Authors: Watase, Yuu (Story & Art)
Serialization: Sho-Comi

Azi vreau sa va prezint Alice 19th, desi, la inceput, povestea pare cat se poate de normala, si chiar crezusem ca apartine genului slice of life si school life, deoarece Alice Seno pare o fata obisnuita, stearsa, si bineinteles, indragostita de un tip popular de la scoala ei, insa toata situatia se da peste cap.

Am crezut ca povestea a fost destul de ok. Cu siguranta nu a fost cea mai uimitoare manga citita pana acum, dar pot spune ca a fost destul de buna. Acest manga are in mod evident un moral puternic de cuvinte, si modul in care ar trebui sa le utilizeze pentru bunatate si nu pentru grosolanie. Rezultatul povestii este o fata, a carui sora a cazut emotional sufleteste in "intuneric", si trebuie sa fie salvata.


Mergand inspre scoala, intr-o zi Alice vede pe trecerea de pietoni un iepure. Pentru un moment le aude gandurile oamenilor care asteptau sa se schimbe culoarea semaforului (desi ea in acel moment credea ca ii aude vorbind, nu ca le aude gandurile). Ea isi da seama ca nimeni nu vrea sa salveze micul animal, sare in fata unei masini sa il protejeze. Ar fi fost lovita daca nu ar fi venit nimeni altul decat Kyo Wakamiya, baiatul pe care il place, sa o salveze. Acesta o cearta pentru faptul ca si-a pus viata in pericol, dar apoi ii admira curajul.


Cred ca motivul pentru care mi-a placut acest lucru simplu este modul care nu trage iubirea unii pe altii. Povestea a fost intotdeauna progresata tinandu-ma cat de cat pe fotoliu, fara sa-mi plictisesc mintea.

Kyo practica tragerea cu arcul la clubul scolii, iar impreuna cu el in club este Mayura, sora lui Alice. Mayura este mai mare, mai populara decat sora ei in scoala. Iar Mayura si Kyo sant prieteni buni de ceva vreme, insa fata vrea ca ei doi sa fie mai mult decat doar prieteni… Alice se afla intr-o situatie delicata dina ceasta cauza.

Ei, iata partea aceea: iepurele salvat de Alice este o creatura magica ce cauta maestri Lotis. Acesti maestrii trebuie sa aibe inimile curate si sa descopere prin intermediul sentimentelor (pozitive, fireste) cele 24 de cuvinte magice.Personajele pentru acest manga! Nu a fost progresive. Cred ca autorul a ales personajele perfecte pentru aceasta poveste, ca toate personajele se potrivesc bine cu povestea. Mayura, sora mai mare, care este foarte frumosa si devine ceea ce vrea cand vrea ea, Kyo, protagonistul masculin elegant care o ajuta pe Alice in intreaga poveste; Nyozeka , maestrul iepuras lotis care ii insoteste pe Alice si Kyo in misiunea lor; Frey, care este un maestru glamour lotis si care a venit din Norvegia pentru ai ajuta pe Alice si Kyo. Oricum, exista, de asemenea, alte cateva personaje care ii insotesc spre sfarsitul povestii.


Arta a fost de bine, nu a fost rea, dar nu a fost nici uimitorare. Yu Watase a facut o treaba frumoasa portretizarea personajelor si a ceea ce a prezinta emotia lor actual. De asemenea, atunci cand vezi o lovitura asupra intregului oras, e foarte frumos si cred ca autorul a facut o treaba minunata. Cu toate acestea, daca santeti minori, in cautarea unui manga doar pe baza genului "Card Capture", si nu a artei, s-ar putea ca 19 Alice, sa fie o poveste buna.

Asa ca miau miau...

2 comentarii:

  1. Cum citesc manga ? Adica intru pe ea , apoi nu mai stiu unde sa dau ca sa o citesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim - acest blog nu ofera manga online ci un rezumat/recomandari. Ca sa citesti online instaleaza AMR-ul sau citeste acest articol. ( http://miauti.blogspot.ro/2011/07/all-manga-reader.html )

    RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri