Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Manhole


Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 29
Status: Finished
Published: Dec 3, 2004 to May 2, 2006
Genres: Mystery, Horror, Police, Seinen
Authors: Tsutsui, Tetsuya (Story & Art)
Serialization: Young Gangan

Stau in chiloti prin casa, uitandu-ma la o rosie si un mar. Ma gandeam sa-mi fac o salata, dar imi era lene sa spal leguma si fructul. Asa ca le-am preparat asa cum erau pana cand...
Stand frumos si halind din acea salata, imi aduce aminte ce manga as recomanda pustilor din generala.

Ce au in comun doi detectivi si un om gol care merge aiurea pe strada ? Raspunsul este o filarie.

Povestea este despre doi detectivi care investigheaza adevarul din spatele unei boali parazitara. Nu este o poveste originala, dar este prezentat special pentru copii. Nu exista rasturnari de situatie, nu exista comploturi cascate sau dispozitive nenaturale. Terenul progreseaza constant din capitol in capitol, incet prin detaliile din spatele acelei epidemii. Durata de poveste este adecvat. Este direct la punct si nu se aventureaze in alte continuturi independente. Pot doar spune si sant in masura sa comentez (cat de cat) cu privire la acuratetea terminologica medicala si conceptele mentionate in Manhole. Nu e nimic prea paranormal.

Manga ne descrie cum a luat nastere aceasta epidemie parazitara, numita microfilarea, fiind transmisa de un biolog, care a luat-o razna atunci cand a urmarit o caseta video care continea trei filme.

Filariae - termen generic folosit in clasificari pentru viermii paraziti din familia Filariidae, clasa Nematoda, care se pot localiza in tesuturile umane conjunctive si limfatice, cauzand diferite boli. Include genurile: Brugia, Loa, Onchocerca si Wuchereria. Filariile sant transmise prin intepaturile de tantari infestati apartinand genurilor Culex, Aedes, Anopheles si Mansonides, abundente in zonele cu climat cald si umed intertro-picale.
Ei eliberarea microfilariae in fluxul sanguin al gazdei vertebrate. Microfilariae sant preluate de sange-hranire artropode vectori("gazde intermediare").Personajele nu se dezvoltat mult, deoarece povestea este complot-condus. Acest lucru nu inseamna ca personajele erau proaste. Ei nu au fost memorabile, dar acestea au fost realiste si fiecare a jucat rolurile lor individuale. Nu exista personalitati inutile artizanale sau contrivegente destinate pentru fan service. Continutul de umor este usor prezentat prin interactiunea dintre cele doi detectivi, pentru a nu indeparta atmosfera povestii.


Arta are o abordare mult mai realista si matura, oferind detalii adecvat la oameni si setarile prezente. Singura exceptie ar fi 'femeia'. Multe dintre femei au fetele similare, dar exista putine dialoguri pe care poti sa le distingi. Panourile sant foarte clare in transmiterea ceea ce au fost create. Exista desigur o cantitate minora de nuditate si gore adecvat, dar nici unul fara scop.


Majoritatea o sa spuna ca nu exista nici o morala in aceasta poveste, nici o lectie de invatat, si nimic de gandit. Dar aceasta afirmatie este falsa. Lectia este "sa te speli inainte de masa si sa speli fructele inainte sa le devorezi."

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri