Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Helter Skelter


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 9
Status: Finished
Published: Jul 1995 to Aug 1996
Genres: Horror, Psychological, Josei
Authors: Okazaki, Kyoko (Story & Art)
Serialization: Feel Young

"A word before we start: laughter and screams sound very much alike." Okazaki Kyoko "Helter Skelter"

Iata un manga pe care nu il recomand oricui. Pana la urma este josei, ceea ce inseamna ca vizeaza un public (feminin) mai cu creier. Desi nu stiu in ce masura v-ar placea cum sant desenate personajele, pentru ca din punctul meu de vedere grafica pare in batere de joc. Ma rog, poate intentia autoarei a fost una mai complexa.

Manga-ul urmareste povestea lui Ririko, o vedeta cum sant multe in Japonia, unde practic se "fabrica" o persoana care sa fie placuta de public si care se ocupa cu mai multe: cu modelling, muzica, actorie, etc. Ei bine, Ririko este ea insasi un produs, pentru ca se pare ca ascunde un secret intunecat: in trecut fusese grasa, iar agenta ei, careia ii spune "mama", a decis sa o ia sub aripa ei, sa investeasca o gramada de bani si sa o transforme in vedeta. Astfel i s-au facut numeroase operatii estetice, diverse proceduri anevoioase care au transformat-o dintr-o fata "cu greutate" intr-o persoana perfecta, admirata de foarte multe tinere adolescente. Cariera lui Ririko pare sa fie in continua ascensiune, insa clinica la care aceasta a apelat pentru numeroasele operatii si tratamente este una dubioasa, tratamentele pe care le-a facut sant experimentale si se confrunta cu diverse probleme in ceea ce priveste aspectul sau, ce trebuiesc "reparate" pe ascuns. Tratamente peste tratamente, medicamente cu efecte secundare foarte deranjante si alte astfel de probleme ii dau fetei stari schimbatoare si uneori de-a dreptul inspaimantatoare.

Kin-chan, cea care se ocupa de machiajul starletei va sti de secretul acesteia fiindca trebuie sa o ajute sa ascunda urmele ce apar ca efect secundar in urma interventiilor de infrumusetare. De aici incolo cele doua vor fi ocazional apropiate, Ririko mai mult profitand de servitudinea ei si punand-o sa ii faca toate mofturile si uneori sa se ocupe de anumite treburi murdare.

Obsedata de aspectul sau si de gandul ca intr-o zi va fi data la o parte, Ririko va intra uneori in depresii sau se va enerva usor si ii va afecta pe toti cei din jurul sau. Fiind mereu aspiranta la mai mult, nu se va da in laturi sa isi elimine concurenta si sa profite de cei din jurul sau, pe care sa ii joace ca pe niste marionete. Ririko trece prin niste momente foarte grele, avand in vedere vanitatea sa, cand trebuie sa se confrunte cu momentele in care trebuie sa fie tratata atunci cand apar efecte secundare nedorite.

Si aici as dori sa revin la modul in care este desenat acest manga, deoarece artista mi se pare ca a dat totusi mai multa atentie personajelor frumoase, poate sa redea ideea de frumusetea uluitoare a acestora, pe cand cele mai putin frumoase sant desenate in graba, neglijent. Probabil si lucrul acesta facea parte din realizarea unui tablou cat mai detaliat a superficialitatii umane.


In ciuda faptului ca mie personal nu mi-a prea placut stilul in care a fost desenat acest manga, am apreciat faptul ca la sfarsit are totusi o morala legata atat despre frumusete, cat si despre personalitatea anumitor personaje a caror evolutie o putem observa de-a lungul povestii.

Acest articol a fost sponsorizat de Google, al carui mod de cautare va fi hentai.2 comentarii:

  1. Doar pentru că nu apreciezi tu un stil mai caricatural, mai simplu, mai lejer, asta nu înseamnă că-i desenată în bătaie de joc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alin Rautoiu

    Eu cred ca da. Te consideri artist si tu vi cu o caricatura... eu asta cred.

    RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri