Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Hikari no Pansy


Information
Type: Manga
Volumes: 11
Chapters: 54
Status: Finished
Published: 1988 to 1991
Genres: Drama, Historical, Romance, Shoujo
Authors: Okumura, Mariko (Story & Art)
Serialization: None

Nu stiu ce sa spun despre aceasta manga... Sa nu ma intelegeti gresit, este o manga buna, dar enervanta. E ceva de genu "dute vino"

Cum era de asteptat, mie imi plac manga-urile istorice, si de ce nu, cu un pic de romantism. Si nu ma speriu cand un manga este lung, pentru mine acest lucru insemnand ca distractia va fi mai mare, pentru ca pana la urma, pentru ca un manga sa ajunga la un numar impresionant de capitole trebuie sa aibe si fani numerosi. Fiind un manga vechi nu am gasit editura si publicatia care a scos la iveala aceasta lucrare, deci sper sa ma iertati ca nu le-am mentionat, dar trebuie sa spun ca povestea desi e lunga, nu prea ajunge des sa fie plictisitoare.


Personajul principal, Pansy, a fost gasita in junglele Africii de catre un cercetator pe nume Mark. Fata traia printre cimpanzei si deprinsese deja viata alaturi de ei, era practic o mica salbatica ce se urca cu usurinta prin copaci si se dadea prin liane cu o mare agilitate (un fel de Tarzan in varianta feminina). Mark decide sa o ia pe micuta acasa la el si sa o creasca impreuna cu Marina (logodnica lui la vremea cand o gaseste pe fata) ca pe propria lor fiica. Cresterea unei fete salbatice care si-a petrecut primii ani de viata in jungla nu se dovedeste a fi foarte usor,dar cu multa rabdare cei doi reusesc sa o educe pe fata, lucru ce nu se dovedeste a fi rau, pentru ca vor descoperi o fetita cu un suflet mare. Micuta este numita de catre ei Pansy si creste alaturi de cei doi si animalele acestora intr-o casa umila de la tara. Odata ce creste, fata ajunge inevitabil sa descopere lucruri despre familia sa reala, care se pare ca nu era tocmai una obisnuita si viata urmeaza sa i se schimbe considerabil, ajungand sa fie inconjurata de cu totul alt tip de oameni decat cei cu care era ea obisnuita pana atunci.
Unul dintre lucrurile de apreciat la acest manga este stilul acela clasic in care se deseanu manga-urile, lucru care m-a atras in primul rand si m-a facut sa il citesc. Dar apoi povestea devine din ce in ce mai interesanta, si chiar cand te astepti ca intamplarile vor deveni monotone, lucrurile se schimba dramatic si te iau prin surprindere. A trecut ceva vreme de cand am citit acest manga, dar chiar si acum ma gandesc cu drag la el. Desi exista evenimente in evolutia personajului care imi amintesc de alte manga-uri si anime-uri facute in aceeasi perioada, poate nu vor fi la fel de usor de observat din perspectiva altor cititori.


Acest articol a fost sponzorizat de internet !?

Asa ca miau miau...


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri