Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Yokai Doctor


Information
Type: Manga
Volumes: 15
Chapters: 100
Status: Finished
Published: Feb 28, 2007 to Feb 19, 2011
Genres: Supernatural
Authors: Satou, Yuuki (Story & Art)
Serialization: Shounen Magazine (Weekly)

Intr-adevar se potriveste genului shounen. Am citit doar pana la volumul 3 in engleza iar celalte volume in japneza, deoarece numai aveam rabdare si nici nu puteam astepta. Nu pot astepta pana nu aflu originile lui Kuro si puterile sale, cum ar fi transformarea intr-un Yokai care isi asuma un rol mai mare pentru ca povestea sa se dezvolte.

Kotoko provine dintr-o linie lunga de exorcisti, dar abilitatile ei spirituale sant limitate pentru a fi capabil de a vedea spirite, care sant invizibili pentru oameni. Apoi il intalneste pe Kuro, un coleg de clasa "cute" care are un loc de munca afterschool neobisnuit: el este un medic yokai care vindeca o serie stranii de pacienti supranaturali.

Yokai Doctor are un amestec interesant de umor, horror si teme emotionante, dar se stabileste de personaje schematice care au fost taiate, si lipit din numeroasele povesti similare manga Shonen. Pot spune ca o distractie de serii totusi familiar, care nu va castiga puncte pentru originalitate, dar va va distra pe cei care cauta comedii supranaturale, cum ar fi Rosario + Vampire.
Diferitii spectrii, fantome si monstrii pe care Toriyama si-a propus sa ii claseze poarta denumirea generica de yokai. Insa el a inclus si anumite creaturi care sunt de obicei considerate a trai in afara taramului yokai – de exemplu oni, demonul japonez, imblanit si avand coarne, si de obicei purtand dupa el o bata spiralata. Oni sunt in general agresivi fata de oameni; sunt creaturi de temut care pazesc portile iadului.

Placeriile acestui manga din unghiul meu stramb ar fi distractia la citit - yokai / supranatural - care imbina comedia si groaza, cu o atingere usoara. Pe langa faptul ca opera de arta este tragatoare si ofera cititorilor atat inteligenta si actiune in egala masura, ea mai abordeaza teme adolescente relevante despre cum ar fi un outsider.

Dezamagirea as putea spune ca manga se bazeaza pe fanservice. Personajele Kuro si Kotoko sant previzibile care nu ofera nimic nou, iar colegii sant personaje generice care contribuie putin la poveste.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri