Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Eden: It's an Endless World!


Information
Type: Manga
Volumes: 18
Chapters: 127
Status: Finished
Published: Sep 25, 1997 to Jun 25, 2008
Genres: Action, Drama, Sci-Fi, Psychological, Seinen
Authors: Endo, Hiroki (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Hi miau miau... pe langa faptul ca am stat destul timp pe aceasta manga, din cauze unor defecte tehnice atat la tableta cat si la pc, pot spune ca a meritat cat de cat. Deoarece poveste  din manga este un post-apocaliptic, Hiroki Endo a luat aproape tot ceea ce poate fi considerat bun si a introdus-o in Eden...: o poveste mare, arta superba si aproape o caracterizare perfecta. Imaginati-va o povestea matura ciocnindu-se perfect cu arta, care reuseste sa introduca caractere care aproape par mai reale decat oamenii.Science fiction-ul este un element major in povestea lui Eden. In mainile lui Hiroki Endo, actul de joaca cu speculatii salbatice cu privire la viitorul nu a scapat. Povestea este plasata intr-o lume care a suferit un dezastru major, dar care nu a fost acel dezastru cosmic, ci o detonare brusca a lumii produsa a unui om de stiinta nebun, sau orice alt rahat pompos ca asta. Mai degraba, Endo a ales un virus ucigas care a evoluat ca un mijloc al apocalipsei; ceva ce persoanele care traiesc intr-o lume plina de diferite epidemii, de moarte sau nu, se poate identifica cu siguranta. Lucrarile din aceast virus-blocat (ca si alte chestii, sf-uri care vine mai tarziu) au fost explicate suficient de bine incat cititorul poate intelege cu usurinta ce se intampla.
Dar Eden este mult mai mult decat doar un alt morman de apocalipse... Ea are o multime de teatre care rezulta din interactiunile dintre personaje, cu un gram de drama de romantism si fericire, chiar in mijlocul realitatii dure ale unei lumi plecat de la rau la mai rau, si chiar o scanteie ocazional de umor.

Maturitate povestii vine de la modul in care aceste aspecte diferite ssnt tratate: cu grijs di cu un efort clar cu privire la bun gust. Lumea in care Eden este stabilit este brutala si rece, dar nu predica despre tristete fara fund si disperare si depresie si fleacuri. Da, lumea este uneori aspru si nepasatoare, dar in Eden, exista si loc pentru lucrurile bune, de asemenea.
Partea mai putin grava a Eden-ului incepe sa devina mai proeminenta ca poveste. La un moment dat, cititori se afla in vederea a unor glume sexuale, de caractere chibi si alte caracteristici stupide ale manga-ului. Unii oameni au considerat ca fiind suparatoare. Mi-a placut. Ma facut sa rad. De asemenea, cred ca, in mod paradoxal, o doza de umor bun aduce mai multa credibilitate o poveste care se ocupa cu probleme serioase.


Un mod comun de a defini daca o poveste este matura sau nu este de a masura cat de mult apare sange, gore, violenta, sex. Desi sant unul care promova acest fel de gen ca un stick de masurare a Eden-ului, ea  nu arata activele sale... daca Endo vrea sa ne dea gore, el ne da dusuri de sange, membre maruntite si oase fisurate ca la Claymore. De asemenea, unul dintre cele mai urate scenele de tortura l-am vazut in manga. Si cand e timpul pentru sex, vom vedea ambalat pasionat. Si, la fel ca toate celelalte fete ale Eden, realismul este cuvantul cheie aici.
Endo reuseste sa capteze frumusetea unica in stil japonez de benzi desenate-scrise, fie ca in caractere, peisajele sau orice altceva, fara sa ne inece in farfurii dimensionale pentru ochii.Alte aspecte adagate pe placerea de a citi cuprinde dispozitii panouri curate si eseuri ale autorului interesante la sfarsitul fiecarui volum. Ca cirese de pe fiecate tort.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri