Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Vinland Saga


Information
Type: Manga
Volumes: 20
Chapters: 220
Status: Publishing
Published: Jul 15, 2005 to ?
Genres: Action, Adventure, Drama, Historical, Seinen
Authors: Yukimura, Makoto (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Razbunare, compasiune, umanitate, dragoste. Arme ascutite facand carnea de pe personaje sa devina tocata.

Povestea are actiunea prin Europa, de la Danemarca in Marea Britanie pentru Tara Galilor in Islanda, privim invazia Angliei afecteaza diferiti jucatori prin drame si tragedii interesante. Exista asedii, vanatoare de oameni, dueluri, urmariri, de actiune exploziva, pe marginea tensiune tale de pe scaun, vazand injunghieri neasteptate. Vinland Saga le are pe toate si este o lectura dependenta in timp prin metodele sale vechi de viata, haine, arme si traditii.

Vinland Saga aproape nu nimic in comun cu precedenta munca mai laudata Planes, a lui Makoto Yukimura, cu exceptia pentru pasiunea sa pentru realism tehnic. El motiveaza munca sa de cercetare, dar in acelasi timp, lasandu-l deschis pentru explorare creativa. Nu e uscat si lipsit de viata, si, in același timp, nu este complet in domeniul de fantezie. Vinland Saga merge bine pe linie subtire.

Aceasta manga este brutal. Mai mult brutala decat Berserk, Vagabond sau orice... Nu a usoara acesta manga, dar unul este o fantezie, iar celalalt este o adaptare a unui roman romanticisit. Aceasta manga este brutala pentru ca atrocitatile din Vinland Saga sant bazate pe realitate si cu siguranta nu pe romanta, in timp ce alte manga, de obicei, sant mai fanteziste sau impartite in mod clar intre bine si rau, corect si gresit, alb-negru, sau pur si simplu "aici este protagonistul, doar radacina pentru el ". Pur si simplu Viland Saga este despre vikingi.


“A true warrior needs no blade” – Thors
Vikingii... jefuiesc sate, violeaza femei si omoara... Nu exista nici o mila si nici supravietuitori, daca pot spune asa ceva. Nu exista nici un astfel de lucru ca un viking sa afiseze substantivele pozitive mentionate in prima teza a revizuirii. In cazul in care vikingii ajung in satul tau, vei fi ucis sau daca esti extrem de norocos vandut ca sclav, indiferent daca esti tanar, batran, barbat, femeie sau copil. Bazat pe realitate si de neclintit, protagonistul nostru tineresc, Thorfinn, este un pasiv-observator la atrocitatii si partas activ la violenta, atunci cand este in interesul sau, sa-si continue scopul - Razbunarea pentru tatal sau.

Yukimura ne ofera un flashback despre Thorfinn si drumul lui din poveste, aratatnd baiatul inocent, asa iubit si nevinovat; dragostea pentru tatal sau atat de pura, incat intr-o singura decapitare ne duce in prezent si toate amintiriile sant lasate ca intrebari in mintea cititorului pentru cea mai mare parte a manga-ului.

Flashback-ul ne ofera motivatia, rationamentul, dar nu dezvaluie detaliile, importante... montajul de scene care prezinta un baiat crescut in care isi va pierde umanitatea in acest proces; nu vedem o infiltrare din el treptat, ceea ce ar fi fascinant si facand-o astfel drama. Din acest comentariu, vom vedea tranzitia de la copilul normal la ucigasul adult.


Thorfinn este criminalul eficient, tacut, el rareori vorbeste si cand o va face, trece direct la subiect. El se uita fara sa clipeasca cum lumea din jurul lui moare, deoarece sufletul lui arde in el.
Deci Vinland Saga e mult mai mult decat orice altceva, este razbunare. Este una dintre cele bune idei care isi intemeiaza o poveste in jurul lui. Nu este "omul intr-o misiune" de razbunare, dar exploreaza conceptul. Yukimura ia ocazional o pauza de la povestea principala sa se concentreze asupra conceptului prin caractere aleatoare, cele mai mult da un umor cu un preot crestin care incearca sa invete pe vikingi despre conceptul de "iubire", pe care ei pur si simplu nu o stiu. Aceast sub-complot exploreaza nu numai razbunare si iertare, dar se imbina in propria situatie dificila a lui Thorfinn, fortandu-l sa reflecteze asupra a ceea ce el face cu viata lui.

Povestea principala urmeaza tinta lui Thorfinn care el se lipeste, mereu gata sa-l provoace la un duel pana la moarte pe Askeladd.


Arta, este ca un topor aruncat spre tine, este fantastic. Exista un salt in calitate in primul volum la al doilea, iar aceasta se mentine constant de-a lungul manga-ului datorita lui Yukimura si asistentii sai. Exista o multime de secvente de actiune memorabile care sant organizate perfect; o multime de domenii de aplicare si de perspectiva, iar compozitia este viscerala. Violenta este in fata ta si dezgustatoare. Cutitul si sabiea loveste uneori dur in piele; degetele sant impinse-n-cot adanc in prizele de ochi. Totul face sa se agite, dar va va placea pentru ca esti cuprins de frica lecturii.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri