Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Innocent


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 53
Status: Publishing
Published: Jan 31, 2013 to ?
Genres: Drama, Historical, Seinen
Authors: Sakamoto, Shinichi (Story & Art)
Serialization: Young Jump

Salutare lume ! In seara asta doresc sa va prezint un manga despre tortura si despre decapitari. Vreau sa vorbesc despre Sanson. Cei care au citit cartea "Memoriile Sansonilor" poate vor dorii sa vada si o alta opinie, din partea acestui manga.
Pe scurt nu am sa spun cine stie ce despre aceasta manga...

Sansonii sant probabil reprezentantii cei mai celebri ai ocupatiei de calau, timp de aproape 150 de ani fiind responsabili de administrarea pedepsei capitale in Franta. Cel mai cunoscut reprezentant al acestora este Charles-Henri, calau care a executat aproape 3.000 de persoane in timpul lui Ludovic al XVI-lea si al Revolutiei franceze.
„Pedeapsa cu moartea va avea in cele din urma soarta tuturor acelor suplicii barbare care au disparut unul cate unul. Daca legea isi mai proclama inca dreptul de a ucide, ea a renuntat cel putin la acela de a-i face sa sufere pe condamnati. Asta inseamna deja un progres al ratiunii si al sentimentelor umanitare. Dar prin adoptarea ghilotinei ca instrument de supliciu s-a pus oare intr-adevar capat si suferintei? In ce ma priveste eu cred ca da, chiar daca mi s-a intamplat adesea sa vad fetele capetelor retezate din cosul cu rumegus schimonosite de niste convulsii ciudate. Imi place sa cred ca e vorba doar de niste miscari automate ale muschilor faciali, dar nu toata lumea impartaseste aceasta parere. Multi fiziologi, multi oameni versati in misterele anatomiei au vorbit despre o durere atroce, mai mult sau mai putin prelungita, ce se manifesta in creier, care reprezinta, asa cum bine se stie, centrul sensibilitatii.
Si daca este asa?


Pedeapsa cu moartea si-a trait traiul. Prin abolirea ei, ar fi scutiti de o datorie penibila niste nefericiti slujbasi, printre care ma numar si eu, coplesiti de semenii lor cu toata repulsia pe care o inspira ghilotina si esafodul.

Sa fie mai vinovat un asemenea slujbas decat magistratul care a cerut condamnarea la moarte sau decat juratii care au aprobat-o?
Mai devreme sau mai tarziu pedeapsa cu moartea trebuie sa dispara din toate codurile penale.”

Asa ca miau miau...
0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri