Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Freesia


Information
Type: Manga
Volumes: 12
Chapters: 82
Status: Finished
Published: Sep 29, 2001 to Aug 25, 2009
Genres: Action, Drama, Psychological, Seinen
Authors: Matsumoto, Jiro (Story & Art)
Serialization: Ikki


Am inceput sa citesc aceasta manga, cu gandul ca va fi o poveste plitisitoare din cauza unei fotografii -manga, avand in vedere, ca primele capitole dispun de un viol. Acest punct de vedere sa schimbat drasti,c povestea ciudata evolueaza si pana cand am ajuns la ultimul capitol.
Actiunea din aceasta manga are loc intr-o Japonie din zilele noastre. Tara propriu-zisa se afla in razboi, iar ce tine de politica interna s-a aprobat o 'lege a razbunarii' (Vengence Act) pentru a mai goli un pic inchisorile, prin crearea unor noi "job-uri" si a da rudelor victemelor unor omoucideri sa-si capete răzbunarea. Conform aceastor legi se infiinteaza agentii profesioniste cu agenti (proxy) care se 'ocupa' de astfel de cazuri. Eroul principal Kano se angajeaza intr-o astfel de firma si de aici viata sa ia un drum mai bulversat.

Ca o mica recapitulare putem spune ca infractorii nu primesc intotdeauna dreptate. In cazul in care un criminal deserveste mai multi ani de inchisoare si totusi arata prea putine schimbari sau remuscari pana la sfarsitul anului, ar trebui sa se aiba libertatea de a cutreiera strazile si de as continua viata? Jiro Matsumoto, descrie Frezia ca o lume in care acesti criminali pot fi executati in mod legal de catre un grup de criminali instruiti, oficial cunoscut sub numele 'bodyguarzi'.

Frezia este considerata floarea ce simbolizează misterul. Taina ei se refera la faptul ca nu isi elibereaza mirosul atat de imbatator, de inconfundabil si de atragator, decat intr-un ambient prietenos, atat ca temperatura si umiditate, cat si ca emotia cu care este ingrijita.
Freesia face o treaba excelenta de dezvoltare a personajului principal, Kano, dar exista si probleme tehnice. In timp ce el a devine cu adevarat placut, el devine mai transparent. Este imposibil de a avea nici o idee ce dracu se intampla cu el (halucinatii sale frecvente), dar comportamentul sau devine treptat mai coerent. Kano intelege ca ceva il conduce la nebunie si alege sa-si repara comportamentu. El isi da seama ca nu era lumea din jurul lui, ci el care se incadreaza in nebunie. Ar fi putut exista usor ca un anti-erou - stereotip -, dar mangaka trateaza fericirea lui Kano ca un personaj tridimensional. Rolul sau devine putin ca un dispozitiv complot.


Opera de arta din Freesia este abraziva si schitata, desi asta nu este neaparat un lucru rau. Lipsa de rafinament face evenimentele ingrozitoare de frezie. Daca se parea curat si lustruit, aceste scene s-ar simti numai out-of-loc. Acest lucru nu scuza numeroasele cazuri de desen lenes.
Panouri contin frecvent medii care seamana cu doodle-uri, in timp ce altele (cea mai mare parte a scenei gore) sant desenate cu detalii expresive. Nu e absolut nici o consistenta de opera de arta.


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri