Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

DICE: The Cube that Changes Everything


Information
Type: Manhwa
Volumes: 1
Chapters: 100
Status: Finished
Published: 2002 to ?
Genres: Action, Drama, Psychological, Supernatural, Game
Authors: Shiina, Ayumi (Story & Art)
Serialization: Ribon Magazine

Asta e atunci cand am dat peste "DICE: The Cube that Changes Everything". Rezumatul scris pentru acest manhwa vorbeste despre un joc care poate schimba viata unui jucator si un caracter din josul societatii - bottom-of-the-social-ladder -, care are ocazia de a juca acest joc. In timp ce DICE nu este la fel de intens ca intelectual "Liar's Game", acesta are unele elemente puternice ca o serie buna de sine statator.
Dongtae, protagonistul nefericit, sa nascut fara calitati. El este neatractiv, neinteligent si ghinionist. In cazul in care acest lucru ar fi un RPG, el este cineva care e capabil sa se rostogoleasca in a crea un caracter. El are o pasiune pentru Eunju, cea mai frumoasa fata din intreaga scoala, admirand-o de departe.

Intr-o zi, un tip pe nume Taebin e transferat in clasa lui. Taebin este tot ceea ce Dongtae nu este. El este extrem de atractiv si exceleaza in ambele cadre didactice universitare si sport. Aproape imediat, Taebin si Eunju incep sa iasa impreuna, lasandul pe Dongtae gelos si cu inima amarata.

Da, știu ca pana acum aceasta poveste suna ca o drama... dar in cateva capitole din manhwa, aflam ca infatisarea si inteligenta lui Taebin vine de la un joc de zaruri magice. Dongtae intra un joc atunci cand el descopera un secret... o entitate misterioasa numit "X", apoi incepe sa comunice prin mesaje text, oferindu-i "quest-uri", care, odata completate, ii va duce la aparitia mai multor zaruri. La aruncarea zarurilor, un jucator primeste puncte care le permite sa imbunatateasca propriile "statistici". Punerea puncte zaruri in statisticile corespunzatoare poate face jucatorul mai puternic, mai rapid, mai inteligent, mai norocos, mai atractiv...
Ceea ce face acest manhwa nu este jocul cu zaruri ci quest-uri care "X" le atribuie jucatorilor. Ca un RPG real, quest-uri incepe usor si simplu. Jucatorul devine 'cerut' sa mearga la o locatie sau ridica un element. Curand, insa, quest-uri devin tot mai complicate. Si aici, "complicat" nu inseamna ca quest-uri se devin mai greu. In schimb, ei ajung la punctul de vedere moral si etic.
Seria captiveaza cititorii care nu au protagonisti si antagonisti clar definit, ci de a explora modului gandirii al omului. In ansamblu, DICE pare sa ceara cititorului, "Ce ai face daca ai putea sa te schimbi? Ce ai face daca scopul de a face te mai inalt, mai inteligent, sau mai atractiv? Ai merge pana la a te mintii, insela, sau chiar ai face rau altora? "Protagonisti, antagonistii si conflictele, toate se manifesta in mod natural "Ce daca? " Situatie.Ca "Log Horizon" , "DICE: The Cube that Changes Everything" ia un timp pentru a construi un impuls. Un conflict semnificativ nu se dezvolta pana la mai mult de 20 de capitole in poveste, si nu vedem indicii ale unui risc mai mare pana la mai mult de o duzina de capitole dupa aceea. O parte din motivul asta este faptul ca nu exista nici o antagonist real la inceputul manhwa. Agresorii lui Dongtae se pot opri din agresiune dupa ce isi imbunatateste folosind zarurile magice, iar Taebin nu face nimic pentru a Dongtae dupa ce el devine un jucator de zaruri
Pentru mine, cea mai buna parte despre acest manhwa nu este quest-uri reale care "X" le ofera sau daca Dongtae le poate realiza. Ce e mai interesant este modul in care Dongtae si oricine altcineva care isi dezvolta personalitatea si intelepciunea dupa ce joaca. Noi nu vedem numai ceea ce jucatorii au folosit punctele lor de zaruri, dar si pe modul in care s-au schimbat ca persoana din momentul in care au ales sa devina un Dicer.


De obicei, nu am multe de spus despre modul in care un manga sau manhwa este redactat exceptia cazului in care este foarte buna sau foarte rea. Aceasta manhwa se incadreaza in categoria "buna". Primul lucru pe care s-au remarcat a fost ca paginile erau plin de culoare (ca la Noblesse), care, desi caracteristic de Naver benzi desenate de web, este inca revigoranta sa vezi ca cele mai multe manga japoneze sant alb-negru si nu numai.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri