Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Sekai no Owari to Yoake Mae

Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 11
Status: Finished
Published: Oct 2008
Genres: Drama, Slice of Life, Seinen
Authors: Asano, Inio (Story & Art)
Serialization: None

Daca va simtiti naspa, va trebui sa cititi acest manga, iar daca va simtiti rataciti, va trebui sa cititi tot acest manga. Daca doriti doar sa gustati un pic din viata altora, va trebui sa cititi "Before Dawn and the End of The World"."Sekai no Owari to Yoake Mae" (Before Dawn and the End of The World) este o colectie de povestiri care se ocupa de cautarea sensului si scopului vietii individuale. la fiecare capitol exista un fragment care ofera o realitate intunecat. Toate aceste fragmente sant legate impreuna cu o serie de lanturi de persoanje tematice, dar cu un scurt aspect impartial de viata.
Santem crescuti sa traim orbeste in lumea idealista format din fericir, dar daca ne uitam in oglinda vom observa o realitate socanta, pe care o veti gasi si in acest manga. Unele dintre ele sant puse sub semnul intrebarii, altele dau raspunsul vietii prim mesaje ciudate.
Deci pe scurt, manga va ofera o confruntare cu realitatea dura cu care se confrunta adolescentul, scopul in aceasta lume, nesiguranta si impactul pe care societatea poate avea pe o persoana: toate acestea sant obstacole si probleme reale pe care oamenii se confrunta in fiecare zi.

Si ca sa fac o mica paranteza, manga se aseamana cu "Chronicle of the Clueless Age" - o colectie de one-shot-uri scrise atat de Usumaru Furuya, cat si de Otsuchi, tratand gravitatea din jurul adolescentiilor care trec prin diverse teste de viata; adica incadrarea in grupul de prietenie, agresarea de ceilalti, sau intalnirile...

Oricum daca nu esti pasionat de situatii bizare (predispuse la respingerea povestilor) si doresti ceva mai mult, ti-as sugera sa citesti "What a Wonderful World" (articolul il gasesti pe Miauti).

Stilul vizual Asano este la fel de captivant ca expresiile si cuvintele lui, spun mult mai mult decat un dialog, ea este top-notch. Personajele sant uimitore de profunde, si fiecare panou are un singur scop.
Am uitat sa spun ca personajele se aseamana intre ele si cel mai ciudat se aseamana cu autorul - adica toate intamplarile prezentate din manga sant visurile autorului.
Personajele din Sekai nu sant perfecte, toata lumea este dat peste cap intr-un fel (nu ma refer la arta). Unii si-au pierdut din vedere realitatii, alții au renuntat la lume, iar unele sant doar incercari de a face una dintre putinele drepturi noi: dreptul de a trai.


Pe scurt veti face o calatorie in umanitate, "Sekai no Owari to Yoake Mae" este ceva care ar trebui sa fie pusa pe raftul cu manga-uri.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri