Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Higanjima


Information
Type: Manga
Volumes: 33
Chapters: 330
Status: Finished
Published: Nov 2, 2002 to Jul 12, 2010
Genres: Fantasy, Horror, Vampire, Seinen
Authors: Matsumoto, Koji (Story & Art)
Serialization: Young Magazine (Weekly)

Incepu' destul de interesant. Personajele nu erau foarte placute, dar nu ma prea deranjeaza personajele care nu pot fi personalizate intr-o poveste de groaza, deoarece exista intotdeauna speranta ca vor fi ucise. Am fost foarte captivat de poveste, iar vampirii pareau de fapt puternici si tematori. Apoi, in jurul capitolelor 50+ a devenit un shounen.

Higanjima este un manga horror avand la baza o poveste cu vampiri; un tanar liceean, Akira (Hideo Ishiguro) care isi cauta fratele mai mare, Atsushi ( Dai Watanabe), disparut in urma cu doi ani.

Cand Akira Miyamoto afla ca fratele sau mai mare, Atsushi, lipseste, familia lui incepe sa se destrame. Afacerea familiei esueaza, iar tatal sau devine alcoolic. Cei doi parinti au comparat in mod constant Akira cu Atsushi. Mai rau, Akira are o pasiune pe o fata numita Yuki, care are deja un prieten - prietenul sau Ken.
Intr-una din zile, este abordat de o tarara atragatoare, Rei (Asami Mizuwaka) afland ca fratele lui este pe o insula secreta Higanjima ( Insula Echinoctiului), insula stapanita de un grup de vampiri a caror lider este Miyabi (Koji Yamanoto). Rei explica faptul ca Atsushi este prins pe Insula Higanjima, despre care se spune ca este locuit de vampiri. Akira ii invita pe prietenii sai sa-l ajute, sub masca unei vacante pentru a sarbatori absolvirea lor.
Akiro merge pe insula impreuna cu un grup de prieteni, fiind condusi acolo de catre tanara Rei care se dovedeste a juca la doua capete. La sosire, vampirii le ataca barca si ii captureaza pe toti, cu exceptia lui Rei. Cu toate acestea, Akira scapa cu prietenii sai inainte ca vampirii sa-i "devoreze". Cei doi frati se reintalnesc si grupul lor se lupta in mai multe randuri cu vampirii; ei primesc un ajutor neasteptat de la grupul localnicilor neinfectati reuniti in Rezistenta si condusi de Maestru - un tip misterios mascat. Atsushi explica ca vampirii sant condusi de Miyabi, un lider vampir.

In final cei doi frati trebuie sa se lupte cu liderul-vampir Miyabi…
Asa ca... literalmente, exista mult sange, gore si nuditate excesiva. Caracterele nu mor de la rani care ar trebui sa-i omoare. Aici opereaza horduri de vampiri, ucigandu-i cu o singură lovitura. Vampirii obisnuiti care au avut disperare, pricepere si noroc pentru a ucide au devenit furaje de tun. Toate tensiunile de la prima intalnire a vampirilor se pierd. Apoi lucrurile merg pe toate fronturile, cu un complot de razbunare.
Nu numai ca nu este la fel de interesant sau de inima ratacitoare ca povestea lui Berserk. Totul ne este povestit in timp ce se afla in mijlocul unei lupte cu seful vampirilor si o hoarda de demoni. Si, bineinteles, el doar asteapta ca ei sa termine sa vorbeasca, nu inseamna ca incearca sa-i ucida pe ei sau pe orice altceva.

Deci, acum ca autorul a clarificat ca nu are intentia sa pastreze aceasta poveste de vampir fie interesanta, fie infricosatoare, am sa o tratez ca pe un shounen (cu sange si boobs).

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri